Gå direkt till innehåll

Ämnen: Företagande

Stockholm Arlanda Airport. Foto: Kalle Sanner

Swedavia utses till Karriärföretag 2024

För andra året i rad utses Swedavia till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen. I motiveringen till utmärkelsen lyfter Karriärföretagen bland annat Swedavia som en av landets mest attraktiva arbetsgivare med sin spännande roll inom flygbranschen.

Swedavia använder nya digitala lösningar för att effektivt koordinera uppdrag från våra resenärer som har behov av särskild assistans. Foto: Orlando G Boström

Swedavia inför nya digitala lösningar för effektiv PRM-koordinering

Swedavia inför en ny digital lösning för att bättre och snabbare koordinera uppdrag från resenärer som behöver assistans på Arlanda och Landvetter flygplats. Den digitala lösningen följer rullstolarnas position i realtid och hjälper till att hitta tillgängliga rullstolar snabbt. Utöver detta har arbetsprocessen förbättrats med en förstärkt funktion för uppdragskoordinering.

Swedavias flygplats Malmö Airport blir testarena för Heart Aerospaces elflygplan. Foto: Swedavia

Malmö Airport satsar på elflyg - blir testarena för Heart Aerospaces elflygplan

Swedavia har beslutat att upplåta Malmö Airport som testarena för Heart Aerospaces elflygplan ES-30. Den fullskaliga modellen av flygplanet kommer att testas och demonstreras för taxning och laddning på flygplatsen. I testverksamheten deltar förutom Swedavia Heart Aerospace, BRA och SAS samt Northvolt. Projektet delfinansieras med cirka 20 miljoner kronor av innovationsmyndigheten Vinnova.

Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023 framröstat av studenter. Bild: Kalle Sanner

Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023

Swedavia utses till en av topp-10 mest attraktiva arbetsgivare Högskole- och universitetsstudenter har röstat fram Swedavia till ett av de mest attraktiva och spännande företagen att arbeta på i Sverige i en undersökning av Karriärföretagen.

Inom Cargo City ska ett markområde om totalt 144 400 kvm utvecklas.

Swedavia utvecklar Cargo City på Arlanda - nytt centrum för flygfrakt och logistik

Stockholm Arlanda Airport befinner sig i ett utvecklingsskede. I nära anslutning till terminalerna utvecklas Cargo City, ett nytt centrum för flygfrakt, logistik och industri. Inom Cargo City ska ett markområde om totalt 144 400 kvm utvecklas. Till detta söker Swedavia en eller flera partners för långsiktiga samarbeten.

Göteborg Landvetter Airport. Foto: Svante Örnberg

Swedavias bokslutskommuniké för 2022: Ökat resande och flygbolagssatsningar ledde till högre omsättning och kraftigt förbättrat resultat

Swedavia publicerar idag sin bokslutskommuniké för 2022. Den starka återhämtningen på flygmarknaden och en rad viktiga flygbolagssatsningar resulterar i att bolaget för helåret rapporterar en nästintill fördubblad omsättning och en kraftig resultatförbättring, med ett kassaflöde från den löpande verksamheten som är positivt för första gången sedan pandemins början.

Att arbeta på Stockholm Arlanda Airport är att arbeta i en dynamisk miljö där inte en dag är den andra lik. Foto: Swedavia

Stor rekryteringsdag på Arlanda inför flygplatsens satsningar

Rekryteringsdag 30 januari kl. 11-18 på Arlanda Utbyggnaden av Stockholm Arlanda Airport skapar tillsammans med flygets återstart efter pandemin och flygbolagens satsningar tusentals nya arbetstillfällen. Nu arrangerar Swedavia tillsammans med samarbetspartners på Arlanda en rekryteringsdag för att matcha jobbsökande med lediga jobb på Arlanda men också på andra flygplatser i landet.

Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Swedavias trafikstatistik för december och helåret 2022

Flygreseåret 2022 präglades av en stark återhämtning för såväl flygresandet som svensk tillgänglighet, med en kraftig ökning av antalet destinationer från Swedavias flygplatser. Trots den svaga inledning på året på grund av Omikron och omvärldsoro välkomnade Swedavia närmare 28 miljoner resenärer 2022 – en ökning med drygt 130 procent jämfört med fjolårets närmare 12 miljoner resenärer.

Swedavia-medarbetare på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Felix Odell

Swedavia rekryterar Birgitta Dahlgren till ny CIO

Swedavia utser Birgitta Dahlgren till ny Chief Information Officer. Hon tillträder tjänsten den 1 februari. Birgitta Dahlgren kommer närmast från Tyréns Group AB, ett konsultbolag inom samhällsbyggnad, där hon arbetat som tillförordnad Group CIO. Hon har lång erfarenhet inom olika IT-roller, varav många i ledande befattningar i olika branscher och både globala organisationer och offentlig sektor.

Agnieszka Berglund ny flygplatschef på Bromma Stockholm Airport

Swedavia utser Agnieszka Berglund till flygplatschef på Bromma Stockholm Airport. Agnieszka Berglund kommer närmast från tjänsten som Driftchef och Local Maintenance Manager på Bromma Stockholm Airport och har en gedigen erfarenhet av ledarbefattningar inom flygbranschen. Hon tillträder sin nya position 19 december.

Karl Eklund ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och ledare för Swedavias två Stockholmsflygplatser

Swedavia utser Karl Eklund till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika ansvarig ledare för Swedavias båda flygplatser i Stockholm. Karl Eklund kommer närmast från rollen som vice VD på SAS Ground Handling Sverige och har en gedigen erfarenhet från tidigare ledarroller och uppdrag inom branschen. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2023.

Foto: White. På Marknadsplatsen i Terminal 5 kommer många spännande barer och restauranger öppna.

Stockholm Arlanda Airport får sin första food hall

Nya Arlanda fortsätter ta form och när den nya säkerhetskontrollen och Marknadsplatsen står klar kommer många spännande restauranger och barer att öppna. Bland annat så slår Stockholm Arlanda Airports första food hall upp sina portar, där resenärer kan njuta av mat från flera restauranger som erbjuder allt från hamburgare till maträtter med smaker från Mellanöstern.

Swedavia utses till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare, fotograf: Svante Örnberg

Swedavia utses till Karriärföretag 2023

För tolfte året i rad presenterar Karriärföretagen Sveriges attraktivaste arbetsgivare. Swedavia utses till ett av dessa företag som utmärker sig inom arbetsgivarprofilering, aktiviteter för att locka nya medarbetare och goda betyg i mätningar gällande attraktiv arbetsgivare. Motiveringen säger att Swedavia lyckats nå fram som en trivsam och engagerande arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter.

Upptäck Jämtland Härjedalen på Stockholm Arlanda Airport

Upptäck Jämtland Härjedalen på Stockholm Arlanda Airport

Den jämtländska älgen, skogens konung, står nu som symbol på Arlanda för Discover Jämtland Härjedalen. Eventet presenterar regionen för både svenska och internationella besökare på flygplatsen. Fram till 4 mars finns ett tiotal lokala producenter och organisationer på plats som visar upp vad regionen har att erbjuda.

Arlanda firar 50 år som porten till Sverige

Arlanda firar 50 år som porten till Sverige

Den 1 april 2012 är det 50 år sedan Kung Gustav VI Adolf klippte invigningsbandet till Stockholm-Arlanda Flygplats. Allt sedan dess har Arlanda vuxit i takt med Sveriges tillväxt och ökande efterfrågan på snabba kommunikationer nationellt och internationellt. Idag färdas över 19 miljoner resenärer via flygplatsen varje år.

Visa mer