Gå direkt till innehåll
Upptäck Jämtland Härjedalen på Stockholm Arlanda Airport

Nyhet -

Upptäck Jämtland Härjedalen på Stockholm Arlanda Airport

Den jämtländska älgen, skogens konung, står nu som symbol på Arlanda för Discover Jämtland Härjedalen. Eventet presenterar regionen för både svenska och internationella besökare på flygplatsen. Fram till 4 mars finns ett tiotal lokala producenter och organisationer på plats som visar upp vad regionen har att erbjuda.

- Samarbetet med de lokala producenterna i Jämtland Härjedalen är ett bevis på vår ambition att erbjuda resenärerna en shoppingupplevelse utöver det vanliga i våra butiker. Tack vare detta spännande evenemang kan våra internationella resenärer på Arlanda få ta del av skandinavisk design och det unika med Jämtland Härjedalen, säger Joakim Hörnfeldt, General Manager, The Nuance Group Sweden.

Totalt finns sju lokala hantverkare, en designer samt turistnäringen och samisk information på plats i direkt anslutning till taxfreebutiken i Arlandas terminal 5. Resenärerna kommer att kunna köpa lokalt producerad mat såsom ost, gransirap och jämtländskt mousserande vin men även lokalt tillverkade muggar, ljuslyktor och kuddar med mosaikdesign inspirerad av Andy Warhol.

- Det här är en idé som vuxit fram och skapats tillsammans med The Nuance Group  som driver taxfreebutikerna på Arlanda. Vi ville skapa en upplevelse för alla resande. Jag tänkte spontant på det unika vi har i Jämtland och idén med Discovery Jämtland Härjedalen föddes. Jag bjöd in en rad företag att vara med och marknadsföra sin egen verksamhet och länet. Det är ett unikt samverkansprojekt och första gången vi finns samlade gemensamt på Arlanda, säger initiativtagaren Viktoria Månström, designer och vd på AnnaViktoria.

- Arlanda är Sveriges skyltfönster mot världen och det första som möter våra internationella besökare. Sverige är känt för mat, design och musik och flygplatsen är en arena där vi kan visa upp flera sidor av Sverige och vad svenska resmål har att erbjuda, säger Roel Huinink, vd på ASDC som ansvarar för utveckling av butiker, restauranger och kommersiell service på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport.

Representerade företag på plats är AnnaViktora, Björksavsprodukter, Oviken Ost, Tinas praliner, Huså bröd, Rönngården, Skogens Sköna Gröna samt Gealtan. Besökarna kommer även att få veta mer om såväl den sydsamiska kulturen via kulturcentret Gaaltije som destinationen Jämtland Härjedalen via Jämtland Härjedalen Turism. På plats finns även representanter från Åre, Funäsdalen och Östersund.

För ytterligare information:

Roel Huinink, vd på ASDC, tel: 0709-962 870
Viktoria Månström, AnnaViktoria, tel: 070-330 19 84
Joakim Hörnfeldt, General Manager, The Nuance Group Sweden, 070-99 98 375

Swedavia
Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,7 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

www.arlandaairport.se

AnnaViktoria – en känsla av Skandinavien
AnnaViktoria skapar och designar produkter i eget varumärke och åt andra företag. Med passion för de skandinaviska uttrycken och mönstertraditionerna används renen, älgen och dalahästen i stilren design och funktion. Bakom varumärket finns Viktoria Månström, med hantverksrötter från Dalarna, som numera bor och verkar i Jämtland. Viktoria Månström är även en uppskattad inspiratör, konsult och föreläsare.
www.annaviktoria.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00