Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Agnieszka Berglund ny flygplatschef på Bromma Stockholm Airport

Swedavia utser Agnieszka Berglund till flygplatschef på Bromma Stockholm Airport. Agnieszka Berglund kommer närmast från tjänsten som Driftchef och Local Maintenance Manager på Bromma Stockholm Airport och har en gedigen erfarenhet av ledarbefattningar inom flygbranschen. Hon tillträder sin nya position 19 december.

Agnieszka Berglund har arbetat inom Swedavia sedan 2011 och innehaft ledande befattningar som bland annat chef för Bromma Stockholm Airports operativa center, verksamhetschef för Arlanda Service Center och verksamhetschef för PoolArn på Stockholm Arlanda Airport. Därtill har Agnieszka Berglund verkat som enhetschef på Bring Citymail.

- Jag är väldigt glad över att vi har rekryterat Agnieszka till flygplatschefsbefattningen på Bromma Stockholm Airport. Hon kan flygplatsen väl sedan tidigare, är en erkänt duktig ledare och har ett stort engagemang för Swedavias och flygplatsens frågor. Genom sin breda kompetens och erfarenhet från flygplatsverksamhet kommer Agnieszka bidra till Bromma Stockholm Airports fortsatta utveckling på ett mycket positivt vis, säger Peder Grunditz, COO för International Airports på Swedavia.

- Det är med glädje, spänning och ödmjukhet som jag har tackat ja till uppdraget som ny flygplatschef. Jag har arbetat på Bromma Stockholm Airport i olika ledarbefattningar sedan 2017 och kommer nu ta mig an flygplatsens utmaningar och möjligheter i sin helhet. Bromma är en modern flygplats som står för snabba och effektiva flöden men även för närhet till våra resenärer, medarbetare och omvärld. Jag är övertygad att flygplatsen kommer fortsätta tjäna ett värdefullt syfte många år framöver, säger Agnieszka Berglund.

Agnieszka Berglund tillträder sin tjänst som flygplatschef på Bromma Stockholm Airport den 19 december 2022 och efterträder Gunnar Boijsen som går i pension. Karl Eklund har nyligen också utsetts till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika övergripande chef för Swedavias båda flygplatser i Stockholm – Stockholm Arlanda Airport samt Bromma Stockholm Airport.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Eurowings plan på Arlanda. Foto: Daniel Asplund, Swedavia

Eurowings expanderar vidare i Sverige – stärker närvaron och lanserar nya direktlinjer till Rom och Stuttgart från Stockholm Arlanda

Tyska lågprisbolaget Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och möter efterfrågan genom att utöka utbudet och öppna ytterligare två nya direktlinjer från den nya basen på Stockholm Arlanda. Till våren lanserar flygbolaget en ny linje till den italienska huvudstaden Rom och den så kallade tyska bilhuvudstaden Stuttgart, i sydvästra Tyskland.

Karl Eklund ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och ledare för Swedavias två Stockholmsflygplatser

Swedavia utser Karl Eklund till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika ansvarig ledare för Swedavias båda flygplatser i Stockholm. Karl Eklund kommer närmast från rollen som vice VD på SAS Ground Handling Sverige och har en gedigen erfarenhet från tidigare ledarroller och uppdrag inom branschen. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2023.