Gå direkt till innehåll
Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023 framröstat av studenter. Bild: Kalle Sanner
Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023 framröstat av studenter. Bild: Kalle Sanner

Pressmeddelande -

Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023

Högskolestudenter har röstat fram Swedavia till ett av de mest attraktiva och spännande företagen att arbeta på i Sverige i en undersökning av Karriärföretagen.

I undersökningen fick studenter i olika kategorier välja de tre mest attraktiva och spännande framtida arbetsgivarna av de mer än 150 företag som utsetts till Karriärföretag 2023.

- Vi är mycket glada över att högskolestudenter ser Swedavia som en attraktiv arbetsgivare. Vi arbetar intensivt med innovativa resenärslösningar, ny teknik och inte minst ett alltmer fossilfritt resande och kommer därför att fortsatt behöva anställa kompetenta och engagerade medarbetare som vill vara med och bidra till att framtidssäkra våra flygplatser och därmed fortsätta att möjliggöra för människor att mötas, säger Marie Wiksborg, direktör Affärsstöd på Swedavia.

Swedavia har sedan flygresandet började återhämta sig efter pandemin åter- och nyrekryterat ett stort antal medarbetare, både till operativa och administrativa tjänster. I november 2022 utsågs Swedavia till Karriärföretag 2023 tillsammans med andra företag som en jury ansåg utmärka sig inom arbetsgivarprofilering och aktiviteter för att locka nya medarbetare och som även fått goda betyg i externa mätningar gällande attraktiv arbetsgivare.

Deltagare i Karriärföretagens studentomröstning till topp 10 mest attraktiva arbetsgivare 2023 var närmare 4 000 studenter från 28 universitet och högskolor, och akademiska utbildningar till civilingenjör, högskoleingenjör, fastighetsmäklare, jurist och inom ekonomi, IT och samhällsvetenskap. Swedavia röstades fram till topp-10 av kategorin högskoleingenjörer 1–2 år. Undersökningen gjordes under perioden januari-april 2023.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Stockholm Arlanda Airport. Foto: Orlando Boström

Smart start på årets sommarresa – 7 tips att tänka på för dig som reser via Stockholm Arlanda Airport

Semesterperioden har startat och under sommaren kommer många att resa via Arlanda. Årets sommar förväntas vara reseintensiv då resandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin. Arlanda bjuder i år på drygt 150 destinationer över hela världen varav flera helt nya såsom Beirut, Agadir, Amman, Dublin och Porto men även ett flertal andra nyheter i sommar.