Gå direkt till innehåll
Stockholm Arlanda Airport. Foto: Kalle Sanner
Stockholm Arlanda Airport. Foto: Kalle Sanner

Nyhet -

Swedavia utses till Karriärföretag 2024

För andra året i rad utses Swedavia till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen. I motiveringen till utmärkelsen lyfter Karriärföretagen bland annat Swedavia som en av landets mest attraktiva arbetsgivare med sin spännande roll inom flygbranschen, där möjlighet ges att medverka för att framtidssäkra flyget genom enkla, säkra och hållbara resor, såväl som Swedavias prioriterade arbete med att vara en inkluderande arbetsplats.

Under förra året utsågs Swedavia till ett av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare av Karriärföretagen och även i år har Swedavia fått ta del av den fina utmärkelsen som ett av årets Karriärföretag 2024.
Swedavia har dessutom vunnit två priser, för ”Årets karriärsida 2023” och för ”Årets sociala medier 2023” i kategorin Högskoleingenjörer under hösten när Karriärföretagen presenterade Årets Karriärföretag.

-Det är oerhört glädjande att återigen bli utsedda till en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Det indikerar att vårt arbete för att stärka Swedavias arbetsgivarvarumärke fortsätter att ge resultat. Vi är stolta över våra duktiga medarbetare som varje dag bidrar till detta och är en del av att bygga Swedavia även framåt, säger Marie Wiksborg, direktör för Affärsstöd på Swedavia.

Swedavia arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats där kompetenta och engagerade medarbetare är nyckeln till företagets framgång. Det innebär ett gediget arbete för att attrahera nya medarbetare samtidigt som det är minst lika viktigt att behålla de många skickliga medarbetare som redan finns inom Swedavia och ge dem möjlighet att utvecklas inom Swedavia. Målet är att medarbetarna ska känna sig uppmuntrade till intern rörlighet och det finns goda möjligheter att prova nya arbetsområden.

Karriärföretagens motivering till utmärkelsen:
”Swedavia är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare med sin spännande roll inom flygbranschen. Företaget erbjuder möjligheten att vara en del av en organisation som har en betydande inverkan på landets och världens resetrender. Genom sitt arbete för att göra resor enkla, säkra och hållbara, lockar Swedavia talanger som delar deras vision för framtiden. Företaget prioriterar också mångfald och inkludering, vilket skapar en inkluderande arbetsplats där varje medarbetare kan trivas och bidra till framgången. Swedavia erbjuder spännande karriärmöjligheter och möjligheten att vara en del av en organisation som ständigt strävar efter att förbättra och forma framtiden för flygbranschen.”

Om Karriärföretagen
Karriärföretagens mål är att vägleda studenter och Young Professionals till en bra start på karriären. Karriärföretagen utser Sveriges främsta arbetsgivare en gång per år. Urvalsprocessen syftar till att säkerställa att ett högkvalitativt employer branding-arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en attraktiv arbetsgivare. Under urvalsprocessen betygssätts organisationen i följande områden av en jury:

  • Karriärsidor: information, kvalitet och dynamik
  • Närvaron och kvaliteten i sociala och andra digitala medier
  • Aktiviteterna gentemot studenter och yrkesverksamma akademiker
  • Attraktiviteten som arbetsgivare i externa mätningar

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Swedavias klimatarbete uppmärksammas på COP28 – Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport i unikt pilotprojekt

Swedavias klimatarbete uppmärksammas på COP28 – Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport i unikt pilotprojekt

Som två av de tio första flygplatserna i världen, och de enda i norra Europa, certifieras nu Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport på den högsta nivån enligt den internationella branschstandarden för flygplatsers klimatomställningsarbete, Airport Carbon Accreditation (ACA). Ambitionshöjningen innebär att hela värdekedjan i flygplatsverksamheterna på sikt ska ha netto-noll-koldioxidutsläpp.