Gå direkt till innehåll
Swedavia-medarbetare på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Felix Odell
Swedavia-medarbetare på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Felix Odell

Pressmeddelande -

Swedavia rekryterar Birgitta Dahlgren till ny CIO

Swedavias utser Birgitta Dahlgren till ny Chief Information Officer, CIO. Hon tillträder tjänsten den 1 februari.

Birgitta Dahlgren kommer närmast från Tyréns Group AB, ett konsultbolag inom samhällsbyggnad, där hon arbetat som tillförordnad Group CIO. Hon har lång erfarenhet inom olika IT-roller, varav många i ledande befattningar, från stora globala organisationer till offentlig sektor och olika branscher som fordonsindustri, hälso- och sjukvård, samhällsbyggnad och IT-tjänster.

- Jag är mycket nöjd och glad över att kunna hälsa Birgitta Dahlgren välkommen till Swedavia. Det är en viktig roll att axla vilket Birgitta kommer att göra med bravur med den otroliga drivkraft och kompetens hon besitter. Jag är övertygad om att Birgitta kommer att kunna bidra starkt till att knyta ihop och förena IT-utvecklingen med vår kärnverksamhet alltmer och på så sätt verka mot vårt övergripande syfte, att möjliggöra för människor att mötas, säger Ali Sadeghi, direktör Anläggningar och System, Swedavia.

- Jag ser verkligen fram emot att börja på Swedavia och att tillsammans med ett starkt och kompetent team kunna få bidra till Swedavias förnyelsearbete inom IT-tjänster och digital infrastruktur, men också till många av de olika innovations- och digitaliseringsinitiativ som pågår i takt med en snabb omvärldsutveckling, säger Birgitta Dahlgren, Swedavias tillträdande CIO.

Birgitta Dahlgren tillträder den nya tjänsten i februari nästa år och efterträder då Johanna Kjellberg som har gått i pension.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Karl Eklund ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och ledare för Swedavias två Stockholmsflygplatser

Swedavia utser Karl Eklund till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika ansvarig ledare för Swedavias båda flygplatser i Stockholm. Karl Eklund kommer närmast från rollen som vice VD på SAS Ground Handling Sverige och har en gedigen erfarenhet från tidigare ledarroller och uppdrag inom branschen. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2023.

Foto: Swedavia

Swedavia ny medlem i f3 för att stötta forskningsinitiativ inom hållbart bioflygbränsle för flyget

Swedavia förstärker som ny medlem forskningsinitiativet f3 Innovationskluster för hållbara biodrivmedel och flyget ökar därmed sin representation i klustret. Genom samverkan syftar f3 till att verka för en snabb omställning till hållbara drivmedel som ger transportsektorn förutsättningar att nå målen utan att negativt påverka andra klimat- och hållbarhetsmål.