Gå direkt till innehåll
Foto: White. På Marknadsplatsen i Terminal 5 kommer många spännande barer och restauranger öppna.
Foto: White. På Marknadsplatsen i Terminal 5 kommer många spännande barer och restauranger öppna.

Pressmeddelande -

Stockholm Arlanda Airport får sin första food hall

Nya Arlanda fortsätter ta form och när den nya säkerhetskontrollen och Marknadsplatsen står klar kommer många spännande restauranger och barer att öppna. Bland annat så slår Stockholm Arlanda Airports första food hall upp sina portar, där resenärer kan njuta av mat från flera restauranger som erbjuder allt från hamburgare till maträtter med smaker från Mellanöstern.

I Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport byggs en stor säkerhetskontroll med modern teknik som kommer att underlätta för resenären, och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen som är den största kommersiella satsningen någonsin på Arlanda. Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Den första etappen av tre öppnar sommaren 2023 och hela Marknadsplatsen står klar runt årsskiftet 2024/2025.

Då ”äta är det nya shoppa” kommer fler ytor för restauranger och barer att finnas på Marknadsplatsen och anpassas till framtidens resenärer. Det blir fokus på ett brett utbud och mer hälsosam mat. Dessutom införs ett pristak som innebär att priserna inte får ligga högre än max 10% jämfört med motsvarade utbud ”på stan”.

- Resenären ska enkelt kunna ta del av ett varierat matutbud med smaker från olika delar av världen och utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet. Sammantaget ska utbud och upplevelse bidra till en minnesvärd upplevelse som man vill dela med andra och uppleva snart igen, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

  HMSHost är en ledande aktör inom mat och dryck för resenärer. Redan idag driver de ett flertal restauranger och barer på Arlanda och sommaren 2024 öppnar HMSHost Arlandas första food hall på Marknadsplatsen, en plats där man samlar flera restauranger tillsammans. Där kommer restaurangerna La Neta, Bun Meat Bun och Baba Grill ligga tillsammans med två mindre restaurang-pop-uper som löpande byts för att bereda plats för nya spännande matkoncept. Förutom restaurangerna kommer även food hallen innehålla en bar med fantastisk utsikt över start- och landningsbanan. Dessutom öppnar HMSHost ytterligare enheter på Marknadsplatsen. Bland annat 60 Degrees - Bar and Brewery, en pub med lokala ölsorter och klassisk pubmat samt Fresh Forward, ett grab´n go-koncept där resenären enkelt kan ta med sin mat på språng.

  - Utvecklingen av Stockholm Arlanda Airports mat- och dryckesutbud gav oss en möjlighet att utöka våra koncept. Vår omfattande varumärkesportfölj och starka lokala relationer skapade den perfekta plattformen från vilken vi kunde skapa en vacker och äkta svensk gästupplevelse. Vi är så glada över att arbeta tillsammans med Swedavia som långsiktiga affärspartners, fortsätta att skapa platser där människor vill vara och ser fram emot att öppna våra nya restauranger nästa år, säger Sytze van der Aa, HMSHost International’s Regional Managing Director för Europa.

   Här är enheterna som HMSHost öppnar på Stockholm Arlanda Airport och Marknadsplatsen:

   Food hall där La Neta, Bun Meat Bun och Baba Grill kommer finnas tillsammans med en bar och pop-uperna Asia Street Cooking och Bread Break. Öppnar sommaren 2024.

   Espresso House - öppnar hösten 2024.

   60 Degrees - Bar and Brewery- öppnar sommaren 2023.

   Fresh Forward - öppnar en enhet hösten 2023 och en vintern 2024.

   Brew’d - öppnar hösten 2023.

   Relaterade länkar

   Ämnen

   Kategorier


   Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

   Kontakter

   Ellen Laurin

   Ellen Laurin

   Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
   Peter Wärring

   Peter Wärring

   Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
   Swedavias presstjänst

   Swedavias presstjänst

   Presskontakt 010-109 01 00

   Relaterat innehåll

   Arkivbild Malmö Airport. Foto: Jan Dahlander/Bilder i Syd.

   Malmö Airport fyller 50 år - Swedavia satsar vidare på stärkt svensk och internationell tillgänglighet i södra Sverige

   Torsdagen den 1 december fyller Malmö Airport, Sveriges tredje största och södra Sveriges internationella flygplats, 50 år. Flygplatsen har en viktig roll för svensk tillgänglighet och sedan starten 1972 har över 60 miljoner resenärer rest via flygplatsen. Som en av de första flygplatserna i världen är Malmö Airport fossilfri i egen verksamhet sedan slutet av 2020.

   RC Café & Pâtisserie öppnar flera spännande kök på Arlanda under 2023/2024. Foto: Swedavia

   Mer ekologiskt och lokalt mathantverk på Arlanda och nya Marknadsplatsen

   Nya Arlanda tar form. Flera butiker och restauranger är redo att öppna i början av sommaren då första delen av nya Marknadsplatsen ska stå klar tillsammans med en ny säkerhetskontroll. Nyligen blev det klart att egentillverkad ekologisk glass, genuina smaker från såväl det nordiska köket som från det franska konditoriet såväl som österländsk mat kompletterar det nya utbud som redan har lanserats.

   Karl Eklund ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och ledare för Swedavias två Stockholmsflygplatser

   Swedavia utser Karl Eklund till ny flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och tillika ansvarig ledare för Swedavias båda flygplatser i Stockholm. Karl Eklund kommer närmast från rollen som vice VD på SAS Ground Handling Sverige och har en gedigen erfarenhet från tidigare ledarroller och uppdrag inom branschen. Han tillträder tjänsten den 1 februari 2023.

   Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport med ett nytt flygplan inför sommaren och totalt åtta nya flyglinjer 2022–2023. Foto: Piotr Mitelski.

   Ryanair fortsätter sin storsatsning på Arlanda och lanserar ytterligare två flyglinjer

   Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport och adderar ett nytt flygplan för att trafikera den expanderande trafiken. Sex nya flyglinjer har startats sedan den 30 oktober 2022 och nu presenterar Ryanair ytterligare två nya destinationer inför sommaren. De nya flyglinjerna till Dublin och Porto startar den 26 mars respektive den 4 juni.