Gå direkt till innehåll

Regioner: Sigtuna

Marcus Samuelsson och SSP öppnar ny Street Food på Stockholm-Arlanda Airport

Idag öppnar stjärnkocken Marcus Samuelsson och restaurangföretaget SSP en ny Street Food-restaurang på Stockholm-Arlanda Airport. Restaurangen blir den andra i Sverige och erbjuder besökarna fräsch och nyttig gatumat från hela världen med mycket smak och färg som serveras snabbt och enkelt.

Arlandas miljöarbete prisas som världsledande

Vid en ceremoni i Milano kvällen den 17 juni vann Stockholm-Arlanda Airport som första flygplats ACI Europes nyinstiftade miljöpris. Arlanda får priset med motiveringen ”For outstanding achievement in environmental performance and an innovative approach to environmental management”. ACI är en världsomspännande organisation för 1530 flygplatser i 175 länder över hela världen.

Mot en klimatneutral besöksnäring

För den enskilde skapar turism upplevelser, för företag och samhälle genererar det sysselsättning och pengar. Men turism påverkar också miljön. Besöksnäringen i Sigtuna har tagit initiativet till att bli en klimatneutral destination.

Ytterligare en linje till Istanbul

Ytterligare en linje till Istanbul

Idag startade Pegasus Airlines sin nya linje Stockholm – Istanbul. Flyget går tisdagar, onsdagar, fredagar och söndagar. Det ankommer till Arlanda klockan 02.05 lokal tid och lyfter klockan 02.45.

En och en halv miljon resenärer på Arlanda i maj

Behovet av flygresor ökar. Under maj månad reste 1 530 133 resenärer via Stockholm-Arlanda Airport vilket är en ökning med drygt åtta och en halv procent utrikes, medan inrikes ligger kvar på samma nivå som maj 2009.

Ny direktlinje till New York

Delta Airlines har idag startat en ny daglig direktlinje mellan Arlanda och New York. Linjen är Sveriges enda direktlinje till flygplatsen JFK i New York där resenärer får tillgång till Deltas övriga utbud på över 45 smidiga anslutningar till destinationer i USA, Latinamerika och Västindien.

Premiär för Swebus direkt till Stockholm

Idag , den 24 maj, startar Swebus en direktlinje mellan Arlanda och Cityterminalen i Stockholm. Sträckan trafikeras med fler än 40 avgångar om dagen.

Visa boardingkortet före säkerhetskontrollen

Enligt regler som gäller i hela EU införs ändrade rutiner för avresande passagerare på alla flygplatser från och med torsdag 29 april 2010. Det innebär att alla resenärer måste visa upp ett giltigt boardingkort redan innan man passerar säkerhetskontrollen.

Halv miljon resenärer drabbade av flygstoppet

Effekterna av de kraftiga begränsningarna av luftrummet i Europa till följd av vulkanutbrottet på Island är ännu inte över. Det går dock att summera vilken effekt begränsningarna har fått hittills. Vid Swedavias 14 flygplatser har cirka 3 500 flygplansstarter ställts in sedan den 15 april.

Stockholm-Arlanda ökar för tredje månaden i rad

Antalet resenärer på Stockholm-Arlanda ökade i mars för tredje månaden i rad och uppgick till 1,4 miljoner vilket är en ökning med fyra procent. Under första kvartalet 2010 ökade antalet passagerare på Arlanda med två procent till 3,7 miljoner.

Konstutställning på Visitor Center

Den 25 mars invigdes en konstutställning av bildelever på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket på Arlanda Visitor Center i terminal 5.

Flera nya linjer från Arlanda

London har med sitt utbud av shopping, pubar och fotboll länge lockat till sig svenskar, men nu är det enklare än någonsin att ta sig dit från Arlanda.

Överenskommelse upplöser taxidemonstration

I torsdagskväll förra veckan träffade LFV en överenskommelse med de demonstranter som under hela torsdagen blockerade flygplatsens taxisystem. Överenskommelsen innebär att det staket som leder resenärer ut mot taxibilarna blir något mindre.

Taxiproblem på Arlanda

Idag blockerade ett hundratal taxibilar från mindre bolag delar av taxitrafiken på Arlanda. Till sin hjälp hade de tillresta syndikalister som demonstrerade tillsammans med de protesterande taxiförarna.

Konkurrensverket avslår taxiklagomål

Konkurrensverket har beslutat att inte fortsätta utreda anmälan om konkurrensbegränsningar i planerat kösystem vid Arlanda flygplats Terminal 5.

Ökat kund- och miljöfokus för taxiresande på Arlanda

Ökat kund- och miljöfokus för taxiresande på Arlanda

Den 23 mars 2010 genomför Stockholm-Arlanda Airport förändringar av taxiframkallningen för att premiera miljötaxibilar och minska antalet tomkörningar på flygplatsen. De nya reglerna förväntas successivt öka antalet miljöbilar på flygplatsen och förenkla för resenärerna att enkelt kunna välja taxibolag.

Plus tre procent på Arlanda i februari

Antalet passagerare på Stockholm-Arlanda Airport ökade med 3 procent i februari. Den procentuella ökningen är ungefär lika stor för inrikes- som för utrikestrafiken.

Visa mer