Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Överenskommelse upplöser taxidemonstration

I torsdagskväll förra veckan träffade LFV en överenskommelse med de demonstranter som under hela torsdagen blockerade flygplatsens taxisystem. Överenskommelsen innebär att det staket som leder resenärer ut mot taxibilarna blir något mindre.

– Vi tycker detta är en rimlig överenskommelse. Det är inte aktuellt att helt ta bort staketet eller ändra taxisystemet men självklart vill vi möta alla taxichaufförers önskemål så långt vi kan, säger Anders Lennerman, säkerhetschef på Arlanda, som förhandlade med demonstranterna.

Bakgrunden till förra veckans protester är det nya taxisystem, som premierar miljötaxibilar och underlättar för resenären att välja taxibolag, som införts på Arlanda. En del av de friåkarna och mindre bolag som organiseras av Syndikalisterna upplever detta system som orättvist för att de fått filen närmast terminal. Detta trots att de som företrädde Syndikalisternas taxiförare vid ett möte i början av året krävde att få just den filen, som vid den tidpunkten tilldelats Taxi Stockholm. Men nu har en överenskommelse nåtts vilket innebär att man från Syndikalisternas sida lovat att protesterna ska vara avslutade.

– Det blev ett bra slut på en jobbig dag och nu när vi skakat hand på att vi är överens kommer vi att lägga detta bakom oss. Fortsätter det att vara lugnt i taxifickorna kommer vi inte att stänga av de förare som i torsdags olagligt demonstrerade på flygplatsen men skulle demonstrationerna trots allt fortsätta kommer vi att göra det, säger Anders Lennerman.

För att få köra taxi på Arlanda krävs ett särskilt avtal som innebär att man måste leva upp till flygplatsens grundläggande krav. Förare som bryter mot detta avtal kan därför bli avstängda från taxifickorna på flygplatsen.


För mer information:
Anders Bredfell, Presschef, LFV-Arlanda, 0708-916 401

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholm-Arlanda Airport är Sveriges största flygplats med 176 destinationer och 81 flygbolag. 50 000 resenärer passerar flygplatsen varje dygn. Här arbetar 16 000 personer i 250 företag. Swedavia är flygplatshållare med 750 anställda på Arlanda.

Stockholm-Arlanda Airport samarbetar med flera aktörer i regionen för att stärka Stockholm och Sverige som destination.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll