Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Konstutställning på Visitor Center

Den 25 mars invigdes en konstutställning av bildelever på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket på Arlanda Visitor Center i terminal 5.

– Det är väldigt roligt att samarbeta med en konstutställning på just Arlanda då många av våra elever och deras familjer som arbetar internationellt passerar Arlanda. Det här är ett oerhört givande sätt att skola in våra elever i näringslivet och låta dem få nätverk på arbetsmarknaden, säger Åsa Karlberg som driver utställningen från Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket.

– Syftet med utställningen är att ge våra resenärer ett mervärde, men också att eleverna ska få en utmaning och genomföra ett riktigt uppdrag med allt vad det innebär och till slut även få se det förverkligat, säger Karin Elfver, Designchef på Stockholm-Arlanda Airport.

– Inblicken i att arbeta på riktigt har varit intressant eftersom det inte är förskönat och skyddat som i skolan. Vi har jobbat med en deadline och får ta del i det administrativa med hängning av utställningen, pr, locka publik och inte bara måla en tavla, säger Isabella Brodén som är en av utställarna.

Utställningen pågår 25 mars – 11 april 2010 i Arlanda Visitor Center, ankomsthallen i Terminal 5. Utställningen är öppen för besök dygnet runt.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00