Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Plus tre procent på Arlanda i februari

Antalet passagerare på Stockholm-Arlanda Airport ökade med 3 procent i februari. Den procentuella ökningen är ungefär lika stor för inrikes- som för utrikestrafiken.

I februari reste 1,1 miljoner passagerare via Arlanda. Antalet utrikesresenärer var 835 000 (2%) och antalet inrikes 324 000 (3%).

- Efter en nedgångsperiod i spåren av finanskrisen och lågkonjunkturen ser vi nu tydliga tecken på att konjunkturen har vänt. Nu finns det en tilltro till framtiden hos marknaden och därmed ser vi en ökad efterfrågan på flyg, säger Anders Bredfell presschef Stockholm-Arlanda Airport.

Februari 2010 var en månad med mycket svåra förhållanden för marktrafik med återkommande förseningar som följd.
- Visst kan även flyget drabbas av väderproblem, men vi har trots allt bara tre kilometer bana att röja jämfört med hundratals mil väg och järnväg. Vi har problem egentligen bara just när snön faller men oftast leder det inte till omfattande följdförseningar.

Punktligheten på Arlanda låg i februari på 82 procent för inrikes avgående flyg och 73 procent för utrikes. Siffrorna innebär alltså att drygt åtta av tio inrikesflighter avgick inom 15 minuter från utsatt tid och tre av fyra utrikesflighter.

- Förseningsstatistiken visar med all tydlighet att flyget är ett pålitligt transportmedel även under svåra väderförhållanden, säger Anders Bredfell.


För mer information:
Anders Bredfell, presschef, LFV Arlanda, 0708-91 64 01

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholm-Arlanda Airport är Sveriges största flygplats med 176 destinationer och 81 flygbolag. 50 000 resenärer passerar flygplatsen varje dygn. Här arbetar 16 000 personer i 250 företag. Swedavia är flygplatshållare med 750 anställda på Arlanda.

Stockholm-Arlanda Airport samarbetar med flera aktörer i regionen för att stärka Stockholm och Sverige som destination.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll