Gå direkt till innehåll

Ämnen: Politik

Överlämning av insamlingscheck från resenärer och medarbetare på Swedavias flygplatser till Röda Korset på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Frida Jones, Swedavia.

Swedavias resenärer och medarbetare skänker närmare tre miljoner till Svenska Röda Korset

På Swedavias tio flygplatser samlade resenärer och medarbetare tillsammans med övriga samarbetspartners in över 2,8 miljoner kronor under 2023 till Svenska Röda Korset, en ökning med 1,1 miljon jämfört med i fjol. Swedavias samarbete med Röda Korset började 2012 och har sedan dess bidragit med sammantaget 23 miljoner kronor till organisationens bistånds- och hjälparbete.

Stockholm Arlanda Airport. Fotograf: Stellan Stephenson

Swedavias delårsrapport för juli-september 2022: Stärkt tillgänglighet, resenärstillväxt och positivt resultat – trots tilltagande omvärldsoro

Resandet vid Swedavias flygplatser fortsatte att öka kraftigt under årets tredje kvartal, drivet av reseåterhämtningen efter pandemin och flygbolagssatsningar på Stockholm Arlanda Airport. Det ökade resandet fick positiva effekter på Swedavias resultat med en ökad nettoomsättning och ett positivt rörelseresultat för andra kvartalet i rad.

Naturskyddsföreningens förslag skjuter långt utanför målet

Naturskyddsföreningen meddelade under helgen att utvecklingen inom flyget är ohållbar ur ett klimatperspektiv och föreslår att momsen på inrikesflyg höjs. Som stöd hänvisar man till att allt fler väljer flyget och att utsläppen av koldioxid därför ökar snabbt. Fakta visar dock att utsläppen inte alls har ökat från inrikestrafiken, tvärtom har utsläppen minskat med drygt 30 procent från 1990-2010.