Gå direkt till innehåll
Pride-flaggan hissas på Arlanda för att visa att Swedavia tar ställning för inkludering och mångfald. Foto Swedavia.
Pride-flaggan hissas på Arlanda för att visa att Swedavia tar ställning för inkludering och mångfald. Foto Swedavia.

Nyhet -

Swedavia håller fanan högt inom mångfald

För Swedavia som företag är det viktigt att ta ställning för mångfald och respekt för individen och inte bara acceptera, utan också värdesätta, människors olikheter och skilda perspektiv. Pride-månaden juni har uppmärksammats på Swedavia och i år är vi åter med i Stockholm Pride efter ett par års pandemiuppehåll.

Swedavia ska vara en jämställd och jämlik arbetsplats och arbetar aktivt för en inkluderande och engagerande kultur och i år deltar vi åter i Nordens största Pridefestival som lockar många inresande besökare varje år.

- Swedavia har sedan 2011 medverkat på Pride-festivaler runt om i landet för att visa stöd för alla människors lika rätt och värde och det är roligt att vi i år deltar igen i Stockholm Pride. Arlanda är en flygplats där en mångfald av människor möts varje dag och i vår vardag ser vi dynamiken som uppstår när olika människor möts för resor och arbete, säger Karl Eklund, flygplatschef för Stockholm Arlanda Airport och Bromma Stockholm Airport.

Niclas Tongring, brandchef vid Flygplatsräddningstjänsten vid Swedavias Stockholmsflygplatser, var med och hissade flaggan.

- Jag tycker det är jätteviktigt att vi gör det här och att vi i år börjar trappa upp vårt deltagande i Stockholm Pride igen och på så sätt aktivt visar vad vi står för och hur vi jobbar med mångfald i vårt företag, säger Niclas Tongring, brandchef vid Flygplatsräddningstjänsten Stockholm Arlanda Airport och Bromma Stockholm Airport.

År 2022 utnämndes Swedavia för andra året i rad till ett av Europas ledande företag inom mångfald i en undersökning av Statista som Financial Times låtit göra.

- Vi är övertygade om att mångfald på alla nivåer inom organisationen berikar och vi arbetar aktivt med att skapa och bibehålla en inkluderande företagskultur. Hos Swedavia ska både medarbetare, kunder och resenärer trivas och kunna vara sig själva, säger Marie Wiksborg, direktör Affärsstöd på Swedavia.

Prideflaggan eller Regnbågsflaggan som den även kallas – är en stark och viktig symbol inom HBTQ-rörelsen (inklusive HBTQ+) då den står för mångfald, respekt och stolthet men även respekt för mångfalden i samhället och våra olika mellanmänskliga relationer.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll