Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Swedavia deltar i dialog om global hållbarhet

Swedavia är världsledande i utvecklandet av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Fyra av totalt åtta flygplatser som är ackrediterade enligt den högsta nivån i klimatarbete drivs av Swedavia. Flyget står idag för omkring 2 procent av de globala utsläppen av koldioxid. För att flygbranschen ska uppfylla målet om halverade utsläpp till 2050, jämfört med 2005, krävs samarbete och gemensamma initiativ. Swedavia är därför stolt partner till The Stockholm Dialogue on Global Sustainability.  Ett initiativ som tillsammans ger oss bättre globala förutsättningar inför framtiden.

- Flyget är en förutsättning för att internationellt kunskapsutbyte av detta slag ska kunna genomföras. Vi vill såklart också visa på Swedavias stora engagemang i frågorna samt bidra till en mer hållbar framtid, säger Torborg Chetkovich, koncernchef Swedavia.

The Stockholm Dialogue on Global Sustainability är en del av den tredje Nobel Laureate Symposium on Global Sustainability. Syftet med sammankomsten är bland annat att fördjupa insikterna om globala risker och utmaningar samt påvisa lösningar mot en global hållbar utveckling. Symposiet samlar omkring 50 av världens mest namnkunniga tänkare och främsta experter inom hållbar utveckling – en stor del av dem Nobelpristagare.

Arrangörer av The Stockholm Dialogue on Global Sustainability är Stockholm Environment Institute, Stockholm Resilience Centre, Stockholm Universitet samt Foundation for Design & Sustainable Enterprise.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00