Gå direkt till innehåll
Semesterperioden har startat och under sommaren kommer många att resa via Swedavias flygplatser. Foto: Swedavia
Semesterperioden har startat och under sommaren kommer många att resa via Swedavias flygplatser. Foto: Swedavia

Pressmeddelande -

Smart start på årets sommarresa – 5 tips att tänka på

Semesterperioden har startat och under sommaren kommer många att resa via Swedavias flygplatser. Årets sommar förväntas vara reseintensiv då resandet fortsätter återhämta sig. Här kommer fem tips för en smart start på årets sommarresa som underlättar för dig som resenär. Trevlig resa!

1. Ta reda på när du bör vara på flygplatsen inför din avresa
Kom till flygplatsen när din incheckning/bagageinlämning öppnar. Information om när det är får du via ditt flygbolag. Kom ihåg att även om du har checkat in digitalt hemifrån behöver du checka in ditt bagage på plats.

2. Följ ditt flyg i Swedavias app och ha koll på din avgång
Genom att ladda ned Swedavia-appen kan du enkelt och smidigt prenumerera på information om just ditt flyg.

3. Checka in och skriv ut din bagagetagg i automat
Checka in via automaterna på flygplatsen samtidigt som du också hämtar ut dina bagagetaggar så får du en smidigare start på resan.

4. Packa ditt handbagage rätt
Se till att ditt handbagage är packat på rätt sätt, att du har med dig nödvändiga mediciner och kontrollera med ditt flygbolag vilka regler som gäller för handbagage. Du får ta med barnmat eller dietmat som du behöver under resan. Vassa eller skarpa föremål såsom knivar är alltid förbjudna att ta med ombord. Om du är osäker på vad du kan ta med dig ombord kan du kika på Transportstyrelsens webbplats: Vad får jag ta med mig ombord?

5. Var redo när du går till säkerhetskontrollen
Reser du endast med handbagage och har checkat in digitalt är du välkommen att gå direkt till säkerhetskontrollen. Se till att ta del av instruktionerna på plats om hur du ska förbereda dig inför kontrollen. Du kan också läsa mer på respektive flygplats webbplats om vilka regler som gäller för säkerhetskontrollen.

En hållbar resa
Som resenär kan du bidra till ett mer hållbart flygande genom att köpa bioflygbränsle via Fly Green Fund som motsvarar hela eller delar av din egen resa. Ta del av Swedavias samlade omställningsarbete för flyget på Omställningen pågår nu.

Mer information och tips inför din resa finner du här: Swedavia


Trevlig sommar önskar Swedavia!


För mer information
, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll