Gå direkt till innehåll
Helintegrerad bagageinlämning på Visby Airport. Foto: Swedavia
Helintegrerad bagageinlämning på Visby Airport. Foto: Swedavia

Pressmeddelande -

Premiär för modern bagageinlämning på Visby Airport – automatiserade lösningar i alla led för resenären

Nu blir det ännu enklare att resa från Visby Airport. På onsdag 20 februari är det premiär för en ny, modern och integrerad bagageinlämning på flygplatsen. Visby Airport är därmed en av de första flygplatserna i Norden att erbjuda denna helintegrerade bagageinlämning. 

Med den automatiska bagageinlämningen utan disk checkar resenären in hemma och får sitt boardingkort i telefonen, alternativt kan incheckningen göras via flygplatsens incheckningsautomater. Samtidigt finns personal på plats som kan hjälpa till, vid behov.

– Med den moderna och nytänkande tjänsten för inlämning av bagage blir Visby Airport en ännu smidigare och effektivare flygplats. Det är glädjande att vi nu kan erbjuda automatiska lösningar i alla led för resenären på vår flygplats. Denna satsning är en viktig del i utvecklingsarbetet med att modernisera Visby Airport inför framtidens behov. All utveckling sker i nära samarbete med flygbolag och andra partners på flygplatsen, allt för att reseupplevelsen ska bli så effektiv som möjlig, säger Gunnar Jonasson, flygplatschef Visby Airport.

Syftet med Swedavias self service-koncept, såsom automatisk bagageinlämning, incheckningsautomater samt automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontroller och i gater, är att förenkla för resenärerna genom smidigare flöden och färre köer på flygplatsen.
När flygplatskoncernen utvecklar flygplatserna ligger fokus på automatisering och digitalisering, eftersom ny teknologi står för en stor del av de innovativa lösningarna.

Idag är det över 80 procent av resenärerna som använder någon form av self service, totalt sett på Swedavias flygplatser. Self service-lösningar finns från Malmö Airport i söder till Kiruna Airport i norr.

Ett av Swedavias hållbarhetsmål är att bolagets verksamhet, på samtliga tio flygplatser, ska vara helt fossilfri senast år 2020. På Visby Airport nåddes målet under juni månad föregående år och blev därmed andra Swedavia-flygplats att uppnå målet efter Ronneby Airport som blev helt fossilfria under hösten 2016.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Sky City Stockholm Arlanda Airport. Photo: Brendan Austin

Swedavias Bokslutskommuniké 2018: Förbättrad resetillgänglighet och fortsatta satsningar på klimatsmarta flygplatser

Flygplatskoncernen Swedavia redovisar ett rörelseresultat på 682 miljoner kronor för 2018, då drygt 42 miljoner passagerare reste till och från Swedavias flygplatser. Samtidigt fortsatte satsningarna på bioflygbränsle och målet att Swedavias flygplatser ska ha noll fossila koldioxidutsläpp i den egna verksamheten. Det framgår av Swedavias bokslutskommuniké.