Gå direkt till innehåll
Pristina, Kosovo, Foto: Shutterstock
Pristina, Kosovo, Foto: Shutterstock

Pressmeddelande -

Ny flyglinje med Norwegian från Stockholm Arlanda till Pristina

Flygbolaget Norwegian öppnar en direktlinje mellan Stockholm och Pristina med start i april. Pristina som är huvudstad i Kosovo kommer trafikeras en gång i veckan under sommarhalvåret.

Flygbolaget Norwegian lanserar flyglinjen Stockholm Arlanda och Pristina som kommer att trafikeras en gång i veckan under sommarhalvåret med start 2 april. Norwegian flyger sedan tidigare mellan Göteborg och Pristina under sommarhalvåret.

– Vi ser en ökad efterfrågan på linjer till Östeuropa, både från näringslivet och som semestermål, och inte minst från svenskar med ursprung i Kosovo som vill hälsa på familj och vänner i regionen, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia. 

Pristina är huvudstad och största stad i Kosovo. Trots att det är en liten stad har den ändå mycket att erbjuda besökare och är framför allt omtalad för sitt stora utbud av restauranger.

– Vi är glada över att kunna lansera nya destinationer i Östeuropa som blir allt mer populärt bland svenska resenärer. Den nya linjen till Pristina innebär att våra resenärer får ett ännu större utbud att välja bland. Vi ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord våra moderna, bekväma och mer miljövänliga plan, säger Thomas Ramdahl, EVP Commercial på Norwegian.

Om de nya linjerna
Sträckan Stockholm (ARN) – Pristina (PRN) kommer att trafikeras under sommarhalvåret en gång i veckan, på tisdagar, med start 2 april 2019. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll