Gå direkt till innehåll
Nouvelair är tillbaka på Arlanda med en ny direktlinje till Tunis. Foto: Nouvelair
Nouvelair är tillbaka på Arlanda med en ny direktlinje till Tunis. Foto: Nouvelair

Pressmeddelande -

Nouvelair tillbaka på Arlanda – lanserar nytt direktflyg till Tunisien

Tunisiens näst största flygbolag, Nouvelair, är tillbaka på Arlanda och lanserar direktflyg till Tunis-Carthage International Airport (TUN). Rutten kommer att trafikeras en dag i veckan, måndagar, med en Airbus 320 med start 19 juni.

Tunisien, Afrikas nordligaste land omgivet av Atlasbergen, har kommit att bli ett populärt turistmål för svenskar. Senast Nouvelair flög mellan Stockholm Arlanda Airport och den tunisiska huvudstaden Tunis var 2017.

– Vi välkomnar Nouvelair tillbaka till Stockholm Arlanda Airport. Att Nouvelair ser möjligheter på svenska marknaden och väljer att åter etablera sig i Skandinavien och Stockholm är verkligen glädjande både för resenärer som vill upptäcka Tunisien som turistdestination och för dem som nu får möjlighet att smidigare resa till sina nära och kära, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

– Nouvelair är glada över att kunna underlätta för svenska resenärer att besöka Tunisien både för semester och för att hälsa på vänner och släktingar. Att vi nu öppnar denna länk mellan Sverige och Tunisien betyder mycket för oss efter så många år, säger Karim Dahmani, försäljnings- och marknadschef på Nouvelair.

  Från 19 juni 2023 trafikerar Nouvelair sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Tunis-Carthage International Airport (TUN) en gång i veckan, måndagar, med flygplanstypen Airbus 320 som rymmer 180 passagerare. Biljetter finns till försäljning på www.nouvelair.com. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda

  Om Nouvelair

  Nouvelair är ett privatägt tunisiskt flygbolag, majoritetsägt av TTS Group som äger och driver turoperatörsverksamhet samt hotell i Tunisien. Nouvelair har bedrivit charter- och reguljärflyg sedan 1989 och har flugit för de större europeiska turoperatörerna.

  Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg

  Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

  Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

  För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

  Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

  Ämnen

  Kategorier


  Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

  Kontakter

  Ellen Laurin

  Ellen Laurin

  Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
  Peter Wärring

  Peter Wärring

  Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
  Swedavias presstjänst

  Swedavias presstjänst

  Presskontakt 010-109 01 00

  Relaterat innehåll

  Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport med ett nytt flygplan inför sommaren och totalt åtta nya flyglinjer 2022–2023. Foto: Piotr Mitelski.

  Ryanair fortsätter sin storsatsning på Arlanda och lanserar ytterligare två flyglinjer

  Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport och adderar ett nytt flygplan för att trafikera den expanderande trafiken. Sex nya flyglinjer har startats sedan den 30 oktober 2022 och nu presenterar Ryanair ytterligare två nya destinationer inför sommaren. De nya flyglinjerna till Dublin och Porto startar den 26 mars respektive den 4 juni.

  Invigningen genomfördes av Swedavia tillsammans med Luleå kommun, Transavia, Quartier Libre, Luleå Business Region och kommunalråd Fredrik Hansson. Foto: Swedavia

  Ytterligare en internationell flyglinje har landat på Luleå Airport – succé för premiären av nytt direktflyg till Paris

  I fredags den 16 december, var det premiär för ännu en ny internationell direktlinje från Luleå. Frankrikes största researrangör Quartier Libre och flygbolaget Transavia France erbjuder direkttrafik mellan Luleå och Paris i 14 veckor under vintersäsongen. Linjen är en kombination av charter för inkommande turister och reguljär trafik för in- och utresande.

  Foto: Swedavia

  Smart start på årets påskresa – 5 tips att tänka på för dig som reser via Arlanda

  Ska du flyga i påsk? Se till att vara på plats när din incheckning eller bagageinlämning öppnar och ta gärna del av Swedavias övriga restips för en bra start på resan. Inför vår- och sommarsäsongen har Arlanda fått en jämnare fördelning av flygbolag över terminalerna och Swedavia har tillfört en helt ny yta med incheckningsautomater i SkyCity vid ingången till Terminal 5.