Gå direkt till innehåll
Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef, på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Swedavia
Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef, på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Swedavia

Nyhet -

Ledarintervju med Swedavias vd i International Airport Review

Att återvinna resenärernas förtroende efter flera tuffa år i pandemins fotspår samtidigt som flygbranschen behöver ställa om till ett fossilfritt resande i en allt mer globaliserad värld. Om detta och mycket mer berättar Swedavias VD och koncernchef Jonas Abrahamsson i en längre intervju i den senaste upplagan av International Airport Review.

Pandemi, flygskam och en tuff återstart med snabbt accelererande återhämtning av flygtrafiken, i kombination med svårigheter att återanställa i samma takt. Efter en turbulent tid är branschen nu i ett stabilt läge igen men att återvinna resenärernas och allmänhetens förtroende är ett långsiktigt arbete.

- Som bransch behöver vi återskapa förtroende och det kan vi bara göra genom att arbeta tillsammans. Flygbolag, marktjänstbolag och flygplatsoperatörer behöver gemensamt säkra en positiv resenärsupplevelse genom att leva upp till förväntningarna när det gäller punktlighet och ett smidigt resenärsflöde, berättar Jonas Abrahamsson för International Airport Review.

Att attrahera och ta hand om nya och befintliga medarbetare är en väsentlig del för att lyckas med detta. Tack vare stora operativa insatser och vår fantastiska flygplatspersonal lyckades vi driva en välfungerande flygplatsverksamhet från andra halva av sommaren 2022 och framåt, även under perioder med högtrafik, säger Jonas Abrahamsson.

Parallellt med flygets återhämtning pågår stora satsningar för att framtidssäkra flyget. På Stockholm Arlanda Airport färdigställs just nu en ny säkerhetskontroll och ett väsentligt utökat kommersiellt utbud med ett 50-tal nya butiks- och restaurangkoncept som kommer öppna stegvis under de närmaste åren, 2023-2025.

Swedavia fortsätter också ansträngningarna att driva flygets klimatomställning vidare, efter att sedan 2020 vara fossilfria i den egna flygverksamheten som första flygplatsoperatör i världen. Nu satsar Swedavia vidare på att stötta övergången till fossilfritt flygbränsle och att förbereda flygplatserna för det eldrivna flyget.

Läs hela intervjun på International Airport Review här: https://www.internationalairportreview.com/article/183328/swedavias-strategy-to-restore-trust-and-drive-sustainable-growth/

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll