Gå direkt till innehåll
Stockholm Arlanda Airport. Foto: Orlando Boström
Stockholm Arlanda Airport. Foto: Orlando Boström

Nyhet -

Smart start på årets sportlov – 5 tips att tänka på för dig som reser via Arlanda

På sportlovet känner många ett extra ressug och passar på att flyga till fjällen eller skidorter nere på kontinenten. Tänk på att det är många som reser samtidigt, kom i rätt tid till flygplatsen och ha dina dokument och packning i ordning så får du som resenär en bättre upplevelse. Swedavia har bemannat upp tillsammans med våra samarbetspartners för att möta ett ökat resande och nedan finns fem smarta tips för en bra start på sportlovsresandet.

1. Kom i rätt tid till flygplatsen och kolla vilken terminal du flyger ifrån.
Kom till flygplatsen när din incheckning och bagageinlämning öppnar. Du kan kolla vad som gäller kring incheckning/bagagelämning för ditt flyg direkt med flygbolaget, genom att ladda ned Swedavia-appen eller kika på Swedavias webbplats under Avgångar.

Ha koll på vilken terminal som ditt flyg avgår från så att du kommer rätt från början och får en smidig start på resan. Information om rätt terminal finner du också via Swedavia-appen och webbplatsen.

2. Var redo när du går till säkerhetskontrollen.
Reser du endast med handbagage och har checkat in digitalt är du välkommen att gå direkt till säkerhetskontrollen. För en smidigare passage kan du redan i kön till säkerhetskontrollen ta av dig ytterkläder och metallföremål som skärp och bälten med stora spännen eller smycken, ta upp mobiltelefoner, bärbara datorer och annan elektronisk utrustning ur väskan samt töm fickorna på lösa saker som nycklar eller mynt.

3. Följ ditt flyg i Swedavias app.
Genom att ladda ned Swedavia-appen kan du enkelt och smidigt hålla koll på ditt flyg. Via appen kan du prenumerera på information om just ditt flyg och få löpande uppdateringar om terminal, väntetid i säkerhetskontrollen, incheckningsdisk, boardingtid och gate.

4. Reser du med skidor/specialbagage?
Om du reser med skidor eller specialbagage behöver du först gå till din incheckningsdisk för att få en märkning och därefter till Specialbagage. Tänk på att du endast kan packa ett par skidor per fodral. Hur du checkar in dina skidor kan du se via filmen: Så här checkar du in dina skidor

5. Fäst din bagagetagg på rätt sätt vid självincheckning.
En del resenärer undrar hur bagagetaggen ska fästas på väskan vid självincheckning. Om du är osäker på hur det går till, kika gärna på filmen: Så fäster du din bagagetagg

SAS Skidcharter flyttas tillfälligt till Terminal 2 25 februari
Lördagen 25 februari flyttas SAS skidcharter från Terminal 5 till Terminal 2 för en mer effektiv hantering. Under de mest reseintensiva sportlovslördagarna förstärker Swedavia också bemanningen på Arlanda med fler terminalvärdar och extra medarbetare som hjälper till med hanteringen av skidor/specialbagage.

En hållbar resa
Som resenär kan du bidra till ett mer hållbart flygande genom att köpa bioflygbränsle via Fly Green Fund som motsvarar hela eller delar av din egen resa. Ta del av Swedavias samlade omställningsarbete för flyget på Omställningen pågår nu.


Trevlig resa önskar Swedavia!


För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Göteborg Landvetter Airport. Foto: Svante Örnberg

Swedavias bokslutskommuniké för 2022: Ökat resande och flygbolagssatsningar ledde till högre omsättning och kraftigt förbättrat resultat

Swedavia publicerar idag sin bokslutskommuniké för 2022. Den starka återhämtningen på flygmarknaden och en rad viktiga flygbolagssatsningar resulterar i att bolaget för helåret rapporterar en nästintill fördubblad omsättning och en kraftig resultatförbättring, med ett kassaflöde från den löpande verksamheten som är positivt för första gången sedan pandemins början.

Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport med ett nytt flygplan inför sommaren och totalt åtta nya flyglinjer 2022–2023. Foto: Piotr Mitelski.

Ryanair fortsätter sin storsatsning på Arlanda och lanserar ytterligare två flyglinjer

Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport och adderar ett nytt flygplan för att trafikera den expanderande trafiken. Sex nya flyglinjer har startats sedan den 30 oktober 2022 och nu presenterar Ryanair ytterligare två nya destinationer inför sommaren. De nya flyglinjerna till Dublin och Porto startar den 26 mars respektive den 4 juni.

Foto: Swedavia

Smart start på årets påskresa – 5 tips att tänka på för dig som reser via Arlanda

Ska du flyga i påsk? Se till att vara på plats när din incheckning eller bagageinlämning öppnar och ta gärna del av Swedavias övriga restips för en bra start på resan. Inför vår- och sommarsäsongen har Arlanda fått en jämnare fördelning av flygbolag över terminalerna och Swedavia har tillfört en helt ny yta med incheckningsautomater i SkyCity vid ingången till Terminal 5.