Gå direkt till innehåll
Restaurang Nordic Kitchen & Bar har en utsikt utöver det vanliga. Foto: Swedavia.
Restaurang Nordic Kitchen & Bar har en utsikt utöver det vanliga. Foto: Swedavia.

Pressmeddelande -

Nordic Kitchen & Bar öppnar på Arlanda

Nu öppnar Nordic Kitchen & Bar på Stockholm Arlanda Airport. Med en meny och en design som sätter det nordiska och skandinaviska i fokus samt med stjärnkocken Michael Spiridon vid rodret hoppas restaurangen ta resenärerna med storm.

Restaurang Nordic Kitchen & Bar har en utsikt utöver det vanliga. Genom de höga glaspartierna som går från golv till tak är det första parkett för att kunna se alla flygplan som startar och landar. Interiören i restaurangen och baren har en tydlig nordisk materialpalett med en ljus färgskala och även menyn präglas av de nordiska smakerna blandat med mat med mer internationell touch.

På Nordic Kitchen & Bar står det närproducerade i fokus. Maten som serveras är hållbar för både människor, djur och natur och inga konstgjorda tillsatser används i matlagningen. Den som ska se till att maten håller den kvalitet som utlovas är stjärnkocken Michael Spiridon som blir köksmästare på Nordic Kitchen & Bar. Michael har en lång bakgrund från branschen, från stjärnkrogar som Gässlingen och Michel Bras till många välrenommerade krogar. De senaste åren har Michael varit Executive chef på Brasserie-gruppen och varit med och startat upp restaurangen Pas d´art.

Nordic Kitchen & Bar kommer att stärka närvaron av Norden och Skandinavien på flygplatsen. Menyn kommer att präglas av nordiska och skandinaviska smaker men även den kommersiella designen kommer att gå i de toner och träslag som är typiskt skandinaviskt, en design som vi svenskar ofta är stolta över.

- Vi är glada över att välkomna Nordic Kitchen & Bar till Arlanda och vi hoppas att de tar positionen som den självklara destinationen för resenärer som vill uppleva det nordiska köket i skandinavisk miljö, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia.

    RC Café & Pâtisserie är ett familjeägt företag som startades 2002 i Sigtuna av Charlotta Söör och Ronny Latva. RC har funnits på Arlanda sedan 2013 och sedan 2015 är även bröderna Joakim och Niklas Blomquist hälftenägare. I dag finns totalt fyra RC-caféer på Arlanda, restaurang Indochine i gateområde C samt nyöppnade Bon Bon Glacerie på Marknadsplatsen i Terminal 5.

    - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. Vi ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda. Gästerna ska kunna njuta av en varm vällagad måltid för hela familjen. Vi är mycket förväntansfulla och ser fram att möta alla resenärer i vår nya restaurang Nordic Kitchen & Bar på Marknadsplatsen i Terminal 5, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC Café & Pâtisserie samt Nordic Kitchen & Bar.

      Nordic Kitchen & Bar är en av sju enheter som öppnar i den andra delen av Marknadsplatsen.

      För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00eller press@swedavia.se.

      Relaterade länkar

      Ämnen

      Kategorier


      Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

      Kontakter

      Ellen Laurin

      Ellen Laurin

      Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
      Peter Wärring

      Peter Wärring

      Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
      Swedavias presstjänst

      Swedavias presstjänst

      Presskontakt 010-109 01 00

      Relaterat innehåll