Gå direkt till innehåll
Till helgen startar sportlovet i Stockholm och på flygplatsen har vi förberett oss för att välkomna fler resenärer till Arlanda. Foto: Getty images
Till helgen startar sportlovet i Stockholm och på flygplatsen har vi förberett oss för att välkomna fler resenärer till Arlanda. Foto: Getty images

Pressmeddelande -

Flyga på sportlovet – 5 tips till dig som reser från Stockholm Arlanda Airport

Till helgen startar sportlovet i Stockholm och på flygplatsen har vi förberett oss för att välkomna fler resenärer till Arlanda. Under perioden reser fler än vanligt med skidor och annat specialbagage. Läs om hur det fungerar och ta del av andra smarta tips för en smidigare start på sportlovsresan.

 • Följ vår rekommendation om när du bör vara på flygplatsen.
  På Arlandas webb kan du ange ditt flyg eller destination och få en rekommenderad tid för när du bör vara på plats. Rekommendationen utgår från när incheckningen öppnar.

 • Ladda ner Swedavias app, prenumerera på ditt flyg och få uppdateringar om din avgång.
  Genom att ladda ner Swedavia-appen kan du enkelt och smidigt hålla koll på ditt flyg. Via appen kan du prenumerera på information om just ditt flyg och få löpande uppdateringar om terminal, väntetid i säkerhetskontrollen, incheckningsdisk, tid för ombordstigning och gate.

 • Ta reda på vilken terminal ditt flyg avgår från
  Så kommer du rätt från början. På Arlandas webb och i appen hittar du all information.

 • Checka in digitalt hemma eller i en automat på flygplatsen.
  Många flygbolag erbjuder digital incheckning som du kan göra redan hemifrån. Annars är du välkommen att checka in i våra automater på plats där du även skriver ut din bagagetagg.

 • Reser du med skidor eller annat specialbagage?
  Ska du ta med dig skidor, golfbag, barnvagn eller annat specialbagage på resan? Då behöver du först gå till en incheckningsdisk för att få en märkning och därefter till Specialbagage. Kom ihåg att endast packa skidor och stavar i skidfodralet.

SAS skidcharter flyttar tillfälligt till Terminal 2 den 24 februari
För att skapa goda förutsättningar för hela flygplatsen och alla våra resenärer flyttar vi SAS skidcharter till Terminal 2 lördagen den 24 februari. Vi förstärker också med extra medarbetare som hjälper till med hantering av skidor och specialbagage.

Arlanda är redo för sportlov och önskar alla resenärer en trevlig resa!

För mer tips och information besök Arlandas webb: Stockholm Arlanda Airport (swedavia.se)

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll