Gå direkt till innehåll
Torsdagen 25 april öppnade Moomin Arabias nya pop up-butik på Arlanda. Foto: Swedavia
Torsdagen 25 april öppnade Moomin Arabias nya pop up-butik på Arlanda. Foto: Swedavia

Pressmeddelande -

Här är Moomin Arabias nya pop up-butik på Arlanda

Kliv in i Mumintrollens magiska sagovärld medan du väntar på ditt flyg. Nu har Moomin Arabia, i samarbete med Moomin Characters, öppnat sin andra Sverigebutik i form av en pop up i Terminal 5 på Arlanda. Här erbjuds flygplatsens resenärer ett unikt sortiment av Muminprodukter – allt från det älskade porslinet till olika accessoarer, kläder, leksaker och böcker.

Pop up-butiken, som slog upp dörrarna på Arlanda i Terminal 5 den 25 april, välkomnade flygplatsens resenärer med både Muminmaskotar, fina öppningserbjudanden och ett sortiment som uppfyller önskemålen hos såväl de inbitna Muminmuggälskarna som de tillfälliga presentköparna.

Som komplement till porslinsprodukterna, såsom de populära samlarmuggarna, finns även ett brett urval av de nya Muminhemtextilierna i form av bland annat sängkläder, handdukar och badrockar. I sortimentet återfinns även den helt nya glaskollektionen, tillverkad i anrika Iittala glasbruk i Finland.

– I det nya shoppingutbudet som växer fram på Arlanda vill vi fokusera på inspirerande upplevelser och minnesvärda besök, men även föränderlighet i utbudet för de resenärer som besöker oss ofta. Vi är därför väldigt glada att välkomna Moomin Arabias pop up-butik. Vi ser en stark efterfrågan på nordiska, lokala och unika varor samtidigt som just gifting – att kunna köpa med sig presenter till nära och kära – är viktigt främst för våra utländska resenärer. Moomin Arabia är ett starkt och populärt varumärke och ett perfekt komplement till flygplatsens övriga, expanderande utbud, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

– Vi är så glada över att kunna erbjuda Arlandas alla resenärer en chans att uppleva Mumin-atmosfären och köpa fina presenter på flygplatsen. Vi ser fram emot att utveckla konceptet ytterligare med ett brett urval av partnerprodukter och vårt eget sortiment under samma tak, säger Katarina Elvinsson, Retail Development Manager på Fiskars Group, vilken Moomin Arabia är en del av.

Moomin Arabias pop up-butik är placerad i gateområde E i Terminal 5 och har öppet under hela 2024.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll