Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Foto: Swedavia

Smart start på årets påskresa – 5 tips att tänka på för dig som reser via Arlanda

Ska du flyga i påsk? Se till att vara på plats när din incheckning eller bagageinlämning öppnar och ta gärna del av Swedavias övriga restips för en bra start på resan. Inför vår- och sommarsäsongen har Arlanda fått en jämnare fördelning av flygbolag över terminalerna och Swedavia har tillfört en helt ny yta med incheckningsautomater i SkyCity vid ingången till Terminal 5.

Tavla av konstnären Isak Anshelm som visas på Luleå Airport.

Nypremiär för Konst på flygplats på Luleå Airport

Efter drygt två år av pandemi är det nu dags för nypremiär av Konst på flygplats på Luleå Airport. Konstnären Isak Anshelms verk visas på flygplatsen mellan 6 mars-31 maj 2023. Målningarna spänner ifrån 2014 till 2023 och är en blandning av verk som temamässigt passar tillsammans och väl smälter in i flygplatsens miljö.

 På Arlanda tillkommer bland annat en ny 7-Eleven med nytt koncept och fem nya Pressbyrån-butiker.

7-Eleven med nytt koncept och hela fem nya Pressbyrån-butiker öppnar på Arlanda

Stockholm Arlanda Airport är inne i ett stort utvecklingsskede. I början av sommaren kommer första delen av nya Marknadsplatsen stå klar tillsammans med en ny säkerhetskontroll. En mängd nya butiker och restauranger kommer också att öppna. På Arlanda tillkommer bland annat en ny 7-Eleven med nytt koncept och hela fem nya Pressbyrån-butiker.

Stockholm Arlanda Airport. Foto: Orlando G Boström

Swedavias trafikstatistik för februari 2023

Under februari flög drygt 2 miljoner resenärer till och från Swedavias tio flygplatser. Det är en ökning med närmare 80 procent jämfört med februari i fjol och motsvarar 75 procent av nivåerna 2019 före pandemin. Under sportlovet stärktes efterfrågan på flygresor och nu fortsätter Swedavia att intensifiera sommarförberedelserna för att ta emot fler resenärer i ett nära samarbete med partners.

Under 2024 slås dörrarna upp till en helt ny Amex lounge på Stockholm Arlanda Airport.

American Express gör omfattande satsningar på Arlanda

I slutet av mars stänger American Express tillfälligt ned Amex Lounge by Pontus på Stockholm Arlanda Airport för omfattande renoveringar av loungeutrymmet. Ombyggnationen beräknas pågå till 2024 då dörrarna öppnas upp till en helt ny Amex Lounge.

Göteborg Landvetter Airport. Foto: Svante Örnberg

Swedavias bokslutskommuniké för 2022: Ökat resande och flygbolagssatsningar ledde till högre omsättning och kraftigt förbättrat resultat

Swedavia publicerar idag sin bokslutskommuniké för 2022. Den starka återhämtningen på flygmarknaden och en rad viktiga flygbolagssatsningar resulterar i att bolaget för helåret rapporterar en nästintill fördubblad omsättning och en kraftig resultatförbättring, med ett kassaflöde från den löpande verksamheten som är positivt för första gången sedan pandemins början.

Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport med ett nytt flygplan inför sommaren och totalt åtta nya flyglinjer 2022–2023. Foto: Piotr Mitelski.

Ryanair fortsätter sin storsatsning på Arlanda och lanserar ytterligare två flyglinjer

Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport och adderar ett nytt flygplan för att trafikera den expanderande trafiken. Sex nya flyglinjer har startats sedan den 30 oktober 2022 och nu presenterar Ryanair ytterligare två nya destinationer inför sommaren. De nya flyglinjerna till Dublin och Porto startar den 26 mars respektive den 4 juni.

Visa mer