Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Malmö Airport. Foto: Felix Odell

Swedavias trafikstatistik för januari 2023

Under januari ökade antalet passagerare vid Swedavias flygplatser med drygt 90 procent jämfört med januari 2022 och uppgick till 2,1 miljoner. Resandet är därmed tillbaka på 75 procent av prepandeminivåerna 2019. Swedavia med samarbetspartners kraftsamlar redan nu för en reseintensiv sommar med såväl stora rekryteringsinsatser som ett flertal insatser för att göra resan så smidig som möjligt.

Bandet klipptes av Jan-Olof Jacke, VD för Svenskt näringsliv, Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda, Anna Strömwall, flygplatschef, Peter Grönberg CEO Göteborg & Co och Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef Swedavia. Foto: Swedavia

Den nya terminalen på Landvetter är nu officiellt invigd

Idag möttes näringslivstoppar, politiker och företrädare för myndigheter och flygbranschen på Göteborg Landvetter Airport inom ramen för arrangemanget TakeOff. I samband med det invigdes också flygplatsens nya terminaldel som är den största utbyggnaden hittills i flygplatsens historia och har banat vägen för ökad internationell flygtrafik.Den 28 april invigs en ny direktlinje Landvetter-New York.

Här har resenären fin utsikt över plattan och kan i lugn och ro vänta på sin avgång. Foto: Swedavia

Vänta på ditt flyg i nya Pearl Lounge

Vid Gate C37 finner man sedan slutet av oktober Menzies nya lounge Pearl. Här kan resenären koppla av och njuta av en kallskuren buffé samt varma och kalla drycker i väntan på flygets avgång.

En välbesökt och givande rekryteringsdag hölls på Stockholm Arlanda Airport den 30 januari. Foto: Swedavia

Stort intresse för Arlandas mångfald av arbetsmöjligheter

Stockholm Arlanda Airport utvecklas och flygtrafiken ökar. Som en följd av det finns ett stort behov av arbetskraft till flygplatsen, som redan idag är en av Sveriges största arbetsgivare. Den 30 januari hölls en mycket välbesökt och givande rekryteringsdag på Stockholm Arlanda Airport med över 30 av flygplatsens företag. Totalt finns över 1 000 jobb att söka hos Swedavia och deltagande företag.

Att arbeta på Stockholm Arlanda Airport är att arbeta i en dynamisk miljö där inte en dag är den andra lik. Foto: Swedavia

Stor rekryteringsdag på Arlanda inför flygplatsens satsningar

Rekryteringsdag 30 januari kl. 11-18 på Arlanda Utbyggnaden av Stockholm Arlanda Airport skapar tillsammans med flygets återstart efter pandemin och flygbolagens satsningar tusentals nya arbetstillfällen. Nu arrangerar Swedavia tillsammans med samarbetspartners på Arlanda en rekryteringsdag för att matcha jobbsökande med lediga jobb på Arlanda men också på andra flygplatser i landet.

Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Swedavias trafikstatistik för december och helåret 2022

Flygreseåret 2022 präglades av en stark återhämtning för såväl flygresandet som svensk tillgänglighet, med en kraftig ökning av antalet destinationer från Swedavias flygplatser. Trots den svaga inledning på året på grund av Omikron och omvärldsoro välkomnade Swedavia närmare 28 miljoner resenärer 2022 – en ökning med drygt 130 procent jämfört med fjolårets närmare 12 miljoner resenärer.

Swedavia-medarbetare på Stockholm Arlanda Airport. Foto: Felix Odell

Swedavia rekryterar Birgitta Dahlgren till ny CIO

Swedavia utser Birgitta Dahlgren till ny Chief Information Officer. Hon tillträder tjänsten den 1 februari. Birgitta Dahlgren kommer närmast från Tyréns Group AB, ett konsultbolag inom samhällsbyggnad, där hon arbetat som tillförordnad Group CIO. Hon har lång erfarenhet inom olika IT-roller, varav många i ledande befattningar i olika branscher och både globala organisationer och offentlig sektor.

Vinter på Stockholm Arlanda Airport, foto Daniel Asplund.

Arlanda är redo att välkomna många jullovsresenärer

Swedavia har god beredskap inför julens väntade restryck till och från Arlanda. Många reser för första gången på länge och dessutom pågår flera ombyggnationer på Stockholm Arlanda Airport. Här förklarar vi vad som är bra att känna till inför resan så att vi alla kan vara så förberedda som möjligt inför julens resor med kära möten och upplevelser.

Resenär vid incheckningsmaskin på Göteborg Landvetter Airport. Foto Svante Örnberg.

Swedavia förbereder flygplatserna inför ett högt restryck i jul

Swedavia förbereder alla flygplatser, och Arlanda i synnerhet, för ett högt restryck under jul och nyår. Många reser i år för första gången på länge. Här förklarar vi vad som är bra att känna till inför resan så att vi alla kan vara så förberedda som möjligt inför julens resor med kära möten och upplevelser.

Visa mer