Gå direkt till innehåll
 På Arlanda tillkommer bland annat en ny 7-Eleven med nytt koncept och fem nya Pressbyrån-butiker.
På Arlanda tillkommer bland annat en ny 7-Eleven med nytt koncept och fem nya Pressbyrån-butiker.

Nyhet -

7-Eleven med nytt koncept och hela fem nya Pressbyrån-butiker öppnar på Arlanda

Stockholm Arlanda Airport är inne i ett stort utvecklingsskede. I början av sommaren kommer första delen av nya Marknadsplatsen stå klar tillsammans med en ny säkerhetskontroll. En mängd nya butiker och restauranger kommer också att öppna. På Arlanda tillkommer bland annat en ny 7-Eleven med nytt koncept och hela fem nya Pressbyrån-butiker.

I Terminal 5 byggs en ny säkerhetskontroll med modern teknik och i direkt anslutning till den skapas den nya Marknadsplatsen som är den största kommersiella satsningen någonsin på Arlanda. Marknadsplatsen kommer att ha en nordiskt präglad design och en total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter. Den första etappen av tre öppnar sommaren 2023 och hela Marknadsplatsen ska stå klar runt årsskiftet 2024/2025.

För att möta de kundbehov som finns ska flygplatsen skapa goda möjligheter för resenären för shopping, oavsett om den är planerad eller av mer spontan karaktär. Kiosker är ett snabbt och effektivt koncept som har ett brett erbjudande till en attraktiv prisbild vilket gör dem intressanta för många olika kundkategorier. Därför öppnar sex nya kiosker på Arlanda i sommar.

- I kundundersökningar har vi sett att många resenärer till stor del söker samma utbud som i sin vardag. Dessutom finns det en efterfrågan på en bredare prisbild och det ska vara enkelt att handla. På våra flygplatser skall man alltid ha nära till en kiosk och därför har en viktig del i vår kommersiella strategi varit att säkerställa ett kioskutbud i alla våra terminaler och pirer. Vi är väldigt glada att så pass många nya enheter öppnar i sommar, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

  Det är Reitan Convenience som står bakom öppningarna på Arlanda av en ny 7-Eleven, med nytt koncept, där man erbjuder kunden att kunna handla både frukost, lunch och middag, och fem nya Pressbyrån-butiker. En av de nya butikerna kommer vara belägen på nya Marknadsplatsen. Dessutom öppnar de en 7-Eleven och en Pressbyrån på Landvetter.

  - Vi vill alltid finnas på de platser där många kunder rör sig med ett prisvärt erbjudande inom mat, dryck och vardagstjänster, och med dessa etableringar når vi ut till både nationella och internationella kunder på flygplatserna med vårt nya koncept. I de tuffare ekonomiska tiderna som råder är det extra positivt för oss med en sådan här stor affär som säkrar bra intäkter på längre sikt, säger Anna Wallenberg, vd på Reitan Convenience i Sverige.

   Reitan Convenience Sweden AB (RCS) är franchisegivare för Pressbyrån, 7-Eleven och PBX i Sverige. Varje dag besöker runt 350 000 personer någon av deras 400 butiker.

   Ämnen

   Kategorier

   Kontakter

   Ellen Laurin

   Ellen Laurin

   Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
   Peter Wärring

   Peter Wärring

   Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
   Swedavias presstjänst

   Swedavias presstjänst

   Presskontakt 010-109 01 00

   Relaterat innehåll

   Göteborg Landvetter Airport. Foto: Svante Örnberg

   Swedavias bokslutskommuniké för 2022: Ökat resande och flygbolagssatsningar ledde till högre omsättning och kraftigt förbättrat resultat

   Swedavia publicerar idag sin bokslutskommuniké för 2022. Den starka återhämtningen på flygmarknaden och en rad viktiga flygbolagssatsningar resulterar i att bolaget för helåret rapporterar en nästintill fördubblad omsättning och en kraftig resultatförbättring, med ett kassaflöde från den löpande verksamheten som är positivt för första gången sedan pandemins början.