Gå direkt till innehåll
Nya satsningar på mat och dryck på Luleå Airport

Pressmeddelande -

Nya satsningar på mat och dryck på Luleå Airport

Det blir ett nytt mat- och dryckesutbud på Luleå Airport under våren 2023 då en ny restaurang, en kaffebar och en kiosk slår upp sina portar.

- Det är otroligt kul, inte minst för våra resenärer, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

Luleå Airport är en av de flygplatser i Sverige där resandet återhämtat sig bäst efter pandemin och nu utvecklas flygplatsen för att resenärerna ska få en ännu bättre start på sin resa.

Under våren 2023 är det hela tre nya enheter som öppnar på flygplatsen. En av dem är den populära gastropuben Craft n´Draft som många luleåbor redan känner till då den sedan 2018 finns på Kulturens hus i Luleå. På Craft n´Draft står maten och ölen i fokus och i kombination med en varm och avslappnad miljö, bland tegel och sköna soffor, är tanken att man ska känna sig som hemma.

Cornelius Coffee beskrivs som en modern kaffebar anpassad för reserelaterade miljöer, där kraven på tydlighet och snabb service är viktigt för gästerna. Här kan resenären avnjuta baristakaffe, läckra bakverk och en mängd måltider. Cornelius Coffee inkluderar även en shop in shop med konceptet Kiosk där resenären själv kan betala för sina produkter i självbetjäningskassor.

Kiosk kommer även att öppna på landside där man erbjuder enklare snabba rätter som hamburgare, grillade smörgåsar, godis, dryck och kaffe.

- Swedavia gör just nu den största satsningen någonsin på kommersiellt utbud på sina tio flygplatser och på Luleå Airport får vi hela tre nya fräscha koncept inom både restaurang och café på flygplatsen. Vi har haft en väldigt stark återhämtning av resenärer och är nästan på samma nivåer som innan pandemin och i vår får vi även tillbaka betydligt fler charterdestinationer och därför känns det extra roligt att vi kan erbjuda ett nytt och uppdaterat utbud. Vi ser fram emot en invigning av de nya koncepten tillsammans med SSP och våra resenärer, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

  Bakom de nya koncepten på Luleå Airport står SSP som redan driver ett flertal restauranger på Stockholm Arlanda Airport och flygplatser runt om i världen.

  - Vi ser verkligen framåt att få öppna vår andra Craft n’ Draft här i Luleå, som vi vet är ett populärt koncept hos luleåborna och vi tror att det även kommer vara populärt hos våra resenärer på Luleå Airport. Det känns extra speciellt att få öppna upp den första Cornelius Coffee här i Luleå. Vi har valt att hälften av maträtterna och smörgåsarna ska vara veganska eller lakto-ovo vegetariska, så vi har ett brett utbud där alla ska hitta något att äta. Vi ser framemot att fortsätta vårt fina samarbete med Swedavia och utveckla utbudet på flygplatsen, säger Sara Sandqvist, Operation Manager Norr, på SSP.

   Vid frågor kontakta Luleå Airports flygstationschef Ann-Christin Viklund på 070-21 44 769 eller Swedavias presskontakter.

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner


    Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

    Kontakter

    Ellen Laurin

    Ellen Laurin

    Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
    Peter Wärring

    Peter Wärring

    Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
    Swedavias presstjänst

    Swedavias presstjänst

    Presskontakt 010-109 01 00

    Relaterat innehåll

    Invigningen genomfördes av Swedavia tillsammans med Luleå kommun, Transavia, Quartier Libre, Luleå Business Region och kommunalråd Fredrik Hansson. Foto: Swedavia

    Ytterligare en internationell flyglinje har landat på Luleå Airport – succé för premiären av nytt direktflyg till Paris

    I fredags den 16 december, var det premiär för ännu en ny internationell direktlinje från Luleå. Frankrikes största researrangör Quartier Libre och flygbolaget Transavia France erbjuder direkttrafik mellan Luleå och Paris i 14 veckor under vintersäsongen. Linjen är en kombination av charter för inkommande turister och reguljär trafik för in- och utresande.

    Bandklippning på röda mattan inför första avgången till London av flygstationschef på Luleå Airport och kapten på SAS. Foto: Swedavia

    Premiär för SAS direktflyg till London - styrkebesked när tre nya utrikeslinjer öppnar på Luleå Airport

    Den internationella tillgängligheten växer till och från regionen och på Luleå Airport startar tre nya utrikeslinjer under december månad. Efter flera års väntan var det idag premiär för SAS nya direktlinje till London. Den 16 december startar franska researrangören Quartier Libre och flygbolaget Transavia förbindelsen till Paris och på juldagen startar Eurowings direktflyg till Düsseldorf.

    Göteborg Landvetter Airport. Foto: Svante Örnberg

    Swedavias bokslutskommuniké för 2022: Ökat resande och flygbolagssatsningar ledde till högre omsättning och kraftigt förbättrat resultat

    Swedavia publicerar idag sin bokslutskommuniké för 2022. Den starka återhämtningen på flygmarknaden och en rad viktiga flygbolagssatsningar resulterar i att bolaget för helåret rapporterar en nästintill fördubblad omsättning och en kraftig resultatförbättring, med ett kassaflöde från den löpande verksamheten som är positivt för första gången sedan pandemins början.