Gå direkt till innehåll
Nyöppnade Comfort Hotel Arlanda Airport. Foto: Tim Meier
Nyöppnade Comfort Hotel Arlanda Airport. Foto: Tim Meier

Pressmeddelande -

Swedavia utökar hotellutbudet på Arlanda – ett av Nordens största flygplatshotell öppnar

Nu öppnar Comfort Hotel Arlanda Airport, alldeles intill flygplatsterminalerna och SkyCity. Det nya storhotellet utgör med sina drygt 500 rum en betydande ökning av Arlandas hotellutbud och är byggt med hög miljöklass på nivån Very Good enligt BREAAM. 

​Clarion Hotel Arlanda Airport, Radisson Blu Airport Terminal Hotel och Rest and Fly Arlanda är några av de terminalnära hotell som sedan tidigare är etablerade på Arlanda. Med nyöppnade Comfort Hotel Arlanda Airport, som blir ett av Nordens största flygplatshotell, tar Swedavia ytterligare ett stort steg i utvecklingen av flygplatsens hotellkapacitet, som efter Comforts etablering uppgår till cirka 1 250 rum.

– Vi är mycket stolta att kunna presentera en helt ny mötesplats på Arlanda, Comfort Hotel Arlanda Airport. Vi har under lång tid sett en ökad efterfrågan på terminalnära hotellrum och kan nu erbjuda våra resenärer och besökare ett ännu bredare utbud. Det nya hotellet är också en viktig del av Swedavias strategi att utveckla en flygplatsstad på och omkring Stockholm Arlanda Airport, säger Jonas Abrahamsson, vd Swedavia.

Det nya hotellet är uppfört av Swedavia och ska drivas av Nordic Choice Hotels under varumärket Comfort, ett hotellkoncept i segmentet ”affordable luxury” som i första hand vänder sig till fritidsresenärer och familjer.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM, ett internationellt certifieringssystem, på nivån Very Good.

Swedavias försäljning av fastigheten genomfördes 2017, när hotellet var under uppförande, till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1 300 miljoner kronor. Reavinsten kommer att redovisas för det första kvartalet 2020.

Comfort Hotel Arlanda Airport ligger mitt i den växande flygplatsstaden, alldeles intill Arlandas terminaler och SkyCity. I samma kvarter finns nya kontorshuset Office One och här förbereds också för en terminalnära kongressanläggning av högsta europeiska klass. Fler byggnader och hotell är på planeringsstadiet, som ett led i utvecklingen att Stockholm Arlanda Airport ska bli den ledande flygplatsen i Norden.

Fakta om Comfort Hotel Arlanda Airport

  • Ett av Nordens största flygplatshotell: 503 rum, rooftop bar, lounge och gym
  • ​Byggnaden omfattar högdel om 14 våningar och lågdel om 11 våningar
  • ​Beställare: Swedavia
  • Byggherre: Swedavia
  • Arkitekt: BAU
  • Entreprenör: Skanska
  • Operatör: Nordic Choice Hotels/Comfort Hotels
  • Fastighetsägare: Wenaasgruppen och Ottersland. Swedavia sålde fastigheten redan 2017 när hotellet var under uppförande – en överlåtelse i linje med Swedavias strategi att genom flygplatsnära fastighetsutveckling skapa värden för att återinvestera i flygplatsernas konkurrenskraft.

Mer om Swedavias fastighetsverksamhet: swedavia.se/realestate

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll