Gå direkt till innehåll
Bromma Stockholm Airport. Fotograf: Fredrik Davidsson.
Bromma Stockholm Airport. Fotograf: Fredrik Davidsson.

Pressmeddelande -

Bromma Stockholm Airport vinner internationellt pris för kundupplevelse

Den internationella branschorganisationen Airports Council International (ACI) utser i en årlig rankning de flygplatser runt om i världen som levererar bästa kundupplevelse för resenärer - enligt resenärerna själva. Bromma Stockholm Airport är en av de flygplatser som nu prisas.

I år delar branschorganisationen ut 140 stycken priser till 84 flygplatser runt om i världen. Bromma Stockholm Airport tar i år hem priset för bästa förbättring av kundupplevelse bland flygplatser i Europa under 2019.

Mona Glans, flygplatsdirektör, Bromma Stockholm Airport, understryker att utmärkelsen är en följd av Swedavias satsningar på att modernisera och förbättra resenärsupplevelsen under de senaste åren.

- Vi är naturligtvis stolta och glada att vårt arbete med att förbättra kundupplevelsen uppskattas av våra resenärer och att flygplatsen nu får motta pris. Det är resultatet av ett hårt slit och lagarbete och något som hela flygplatsen har bidragit till, säger Mona Glans, flygplatsdirektör, Bromma Stockholm Airport.

Moderniseringen av flygplatsen har bland annat resulterat i fem nya gater, en ny ankomsthall som invigdes 2018, ombyggd säkerhetskontroll för effektivare flöden samt en allmän uppfräschning av flygplatsen.

Flygplatsen hade under 2019 cirka 2,4 miljoner resenärer, varav närmare 2 miljoner inrikesresenärer.

Airports Council International är en internationell organisation med medlemmar som äger och driver flygplatser och där även Swedavia är medlem.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till bioflygbränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Sedan 2016 köper Swedavia bioflygbränsle motsvarande bolagets tjänsteflygresor, cirka 450 ton bränsle årligen.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 6,2 miljarder kronor och har 3 000 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll