Gå direkt till innehåll
Swedavia storsatsar vidare på rekrytering. Foto: Swedavia
Swedavia storsatsar vidare på rekrytering. Foto: Swedavia

Pressmeddelande -

Storsatsning på rekrytering på Landvetter – hundratals lediga jobb de närmaste åren

Efter förra årets rekryteringssuccé på Arlanda fortsätter Swedavia att storsatsa vidare på rekrytering och både Göteborg Landvetter Airport och Stockholm Arlanda Airport får egna rekryteringsdagar under januari. På Landvetters rekryteringsdag, 17 januari, ges besökare möjlighet att möta olika arbetsgivare och få veta mer om den stora variation av yrken och de hundratals lediga tjänster som finns tillgängliga. På Landvetter handlar det sammanlagt om hundratals lediga jobb de närmaste åren.

Efter fjolårets stora framgångar med en gemensam rekryteringsdag för arbetsgivare på Arlanda flygplats, som ledde till många nya rekryteringar i en uppsjö av olika yrken och anställningar, både tillsvidare- och sommarjobb, fortsätter Swedavia att samla Sveriges största flygplatsers samarbetspartners och bjuda in till gemensamma rekryteringsdagar. Rekryteringsdagen på Landvetter går av stapeln den 17 januari, medan Arlandas rekryteringsdag äger rum veckan innan, 12 januari.

- På Göteborg Landvetter finns fantastiska möjligheter att vara med och bidra till att utveckla tillgängligheten till och från Västsverige. Hos oss finns det just nu ett stort behov av många nya medarbetare inom flera olika yrkesområden, både hos Swedavia och hos våra samarbetspartners. Variationen bland lediga yrken är stor, det handlar både om operativa tjänster som flygplatsmedarbetare som flertalet olika tjänster inom både service och drift, säger Anna Strömwall, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport, Swedavia.

De närmaste åren bedöms branschen sammantaget behöva rekrytera hundratals nya medarbetare inom flera kategorier av yrken på Swedavias flygplatser, allt från exempelvis airport officers och andra operativa roller, till it-ingenjörer, servicepersonal och medarbetare till säkerhetskontrollerna, för att säkra den svenska tillgängligheten långsiktigt.

På Landvetter finns cirka 100 arbetsgivare och cirka 3 500 medarbetare, vilket gör flygplatsen till en stor arbetsgivare i regionen.

Följande företag kommer att finnas på plats på Landvetters stora rekryteringsdag:
AirportRetailGroup
Aviator
DHL Express
Espresso House Sweden
Forex
Gate gourmet
GFC (Gothenburg Fuelling Company)
GLA Aircargo AB
MenziesAviation
Polisen
SAS Maintenance Production
Scandic Hotel
Securitas
Sixt
Sodexo
SSP
Swedavia

Information om rekryteringsdagen på Landvetter:
Rekryteringsdag GOT | Göteborg Landvetter Airport (swedavia.se)

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll