Gå direkt till innehåll
Bland nyheterna som öppnar på Landvetter finns souvenirbutiken Sweshop. Bild: Airport retail group.
Bland nyheterna som öppnar på Landvetter finns souvenirbutiken Sweshop. Bild: Airport retail group.

Pressmeddelande -

Butiksutbudet på Landvetter utökas och förnyas

I sommar förnyas butiksutbudet på Göteborg Landvetter Airport. En ny elektronikbutik och en helt ny souvenirbutik med fokus på nordiskt hantverk och presenter är de stora nyheterna.

- Det blir ett ansiktslyft för flygplatsen som resenärerna kommer att uppskatta, säger Anna Strömwall, flygplatschef på Landvetter.

  Det har varit många byggplank på Landvetter men nu tas flera av dem snart bort då butiksutbudet på flygplatsen förnyas. I strategin för Landvetter så har Swedavia velat uppdatera det befintliga utbudet med ett stärkt erbjudande inom travel essentials så som kiosker, böcker och souvenirer. Därtill adderar Swedavia ett lite mer lustfyllt shoppingutbud som skall bjuda in resenärerna till att vilja handla. Detta omfattar främst ett utbud inom mode och skönhet.

  - Det blir både ett förnyat utbud och uppfräschade lokaler på Landvetter vilket är väldigt roligt. Både frekventa och mindre frekventa resenärer ska alltid hitta det de behöver inför sin resa samt överraskas av något nytt, säger Anna Strömwall, flygplatschef på Landvetter.

   Skjortbutiken Eton var först ut att öppna efter att ha flyttat till en nyrenoverad butik. Här finns ett stort utbud av skjortor och accessoarer för den modeintresserade.

   Bland nyheterna som öppnar på Landvetter finns souvenirbutiken Sweshop. På Sweshop kan resenären hitta presenter, souvenirer och mat från Sverige. Ett perfekt tillfälle för den som vill ta med sig ett minne från Sverige som gåva. Butiken är en hyllning till nordiskt hantverk, kultur och arv och kommer ha en modern design, man har även tänkt på hållbarhet vad gäller svenska textilier, möbler och hushållsartiklar. Sweshop ska öppna i början av juli.

   En annan nyhet är InMotion som säljer det senaste inom elektronik som hörlurar, telefoner och smarta klockor. Här kan resenären botanisera bland prylar från Apple, Samsung, Bose och många fler. InMotion slår också upp sina dörrar i sommar.

   För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

   Relaterade länkar

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner


   Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

   Kontakter

   Ellen Laurin

   Ellen Laurin

   Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
   Peter Wärring

   Peter Wärring

   Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
   Swedavias presstjänst

   Swedavias presstjänst

   Presskontakt 010-109 01 00

   Relaterat innehåll