Gå direkt till innehåll
Detur lanserar charter från Göteborg Landvetter till Tunisien

Pressmeddelande -

Detur lanserar charter från Göteborg Landvetter till Tunisien

Lagom till midsommar börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Göteborg Landvetter Airport till vackra Tunisien. Detur, med danska ägaren Aventura Rejser (Aventura Travel Group) i spetsen, kommer att erbjuda charter varje vecka med start den 25 juni i samarbete med flygbolaget Airseven.

Svenskarnas reslust är fortsatt stark och efterfrågan är stor på både charterresor och reguljärflyg. Detur har tagit fasta på detta och erbjuder nu charterresor från Göteborg Landvetter Airport till Tunisien. Lagom till midsommar lyfter det första planet till det nordafrikanska landet vid medelhavet, välkänt för sin rika historia och sin omväxlande natur. Tunisien erbjuder så väl sol och bad som intressanta sevärdheter för den som vill utforska kulturen. Detur samarbetar med det danska flygbolaget Airseven som kommer att trafikera sträckan.

– Det är verkligen otroligt kul att Detur satsar på charter från Göteborg Landvetter Airport och det till ett så spännande resmål som Tunisien med sin rika historia och intressanta kultur, säger Anna Strömwall, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport. Det är första gången sedan 2019 som det kommer att gå charter till Tunisien och att Detur nu erbjuder resor från midsommar och långt in på hösten till sol och värme är ett välkommet tillägg till det övriga utbudet från flygplatsen, säger hon.

- Vi märker att det finns ett otroligt sug efter charterresor till främst varma resmål. Svenskarna längtar ut i världen, både till nya och välkända destinationer. Att nu kunna erbjuda Tunisien från Göteborg Landvetter är något vi är väldigt stolta över, säger Mattias Hallén, sverigechef på Detur. Tunisien är ett helt fantastiskt land, med en rik historia, ett otroligt varierande landskap och några av medelhavets absolut bästa stränder. Detta i kombination med den underbara och välkomnande lokalbefolkningen, gjorde valet enkelt när vi övervägde vilken destination vi skulle satsa på, säger han.

Charter till Tunisien arrangeras mellan 25 juni och 29 oktober 2024 i samarbete med Airseven. För bokning och mer information, se https://detur.se/sv/tunisien-alla-omraden

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”.

Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se


Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Swedavia storsatsar vidare på rekrytering. Foto: Swedavia

Storsatsning på rekrytering på Landvetter – hundratals lediga jobb de närmaste åren

Efter förra årets rekryteringssuccé på Arlanda fortsätter Swedavia att storsatsa vidare på rekrytering och både Göteborg Landvetter Airport och Stockholm Arlanda Airport får egna rekryteringsdagar under januari. På Landvetters rekryteringsdag, 17 januari, ges besökare möjlighet att möta olika arbetsgivare och få veta mer om den stora variation av yrken och de hundratals lediga tjänster som finns.

Foto: Airbus

Swedavia tecknar samarbetsavtal med Airbus, Avinor, SAS och Vattenfall för att främja vätgasflygutveckling i Sverige och Norge

Swedavia har tillsammans med Airbus, Avinor, SAS och Vattenfall undertecknat en avsiktsförklaring om att gemensamt arbeta för att utveckla infrastruktur för vätgasflyg på flygplatser i Sverige och Norge. Målet för samarbetet är att genom en förstudie om vätgas ta fram ramverk och se över förutsättningarna för en möjlig utrullning av vätgasdrivet flyg i de båda länderna.

Foto: Svante Örnberg/Swedavia

Swedavias bokslutskommuniké för 2023: Ökat resande, stärkt linje- och destinationsutbud och kommersiella satsningar bidrar till ett förbättrat resultat och nöjdare resenärer

Ett ökat flygresande, ett stärkt linje- och destinationsutbud och ökade kommersiella intäkter bidrog till ett förbättrat resultat och nöjdare resenärer. Nettoomsättningen ökade med drygt 1 miljard kronor till närmare 6 miljarder kronor jämfört med 2022. Rörelseresultatet utvecklas positivt, men kostnaderna ökade på grund av såväl den högre passagerarvolymen som inflationen.