Gå direkt till innehåll
Anna Arfors, produktägare Swedavia, och Peter Fahlén, flygplatschef Åre Östersund Airport, utanför Check-in Åre. Bild: Åsa Öhman
Anna Arfors, produktägare Swedavia, och Peter Fahlén, flygplatschef Åre Östersund Airport, utanför Check-in Åre. Bild: Åsa Öhman

Pressmeddelande -

Checka in bagaget redan i Åre under alpina VM

Under hösten har Åre Östersund Airport genomfört ett antal förbättringar på flygplatsen inför resenärsökningen under alpina VM i Åre. Automatiserade inpasseringsgrindar och större yta vid bagageincheckningen för skrymmande bagage är förbättringar som ska ge en smidigare upplevelse för resenärerna. Nu finns även möjligheten för alla VM-besökare att redan i Åre kunna checka in sitt bagage en dag i förväg inför hemresan. I anslutning till Holiday Club skapas en satellitflygplats, Check-in Åre, där resenärerna kan lämna in bagaget som sedan körs till Åre Östersund Airport. 

Check-in Åre är ett pilottest som Åre Östersund Airport genomför som första Swedavia-flygplats. Det är ett mycket smidigt sätt för VM-besökarna som ska flyga hem att kunna göra sig av med skrymmande bagage som skidor, stavar och pjäxor redan på plats i Åre. Utöver möjligheten att lämna in bagaget i förväg finns även självbetjäningsautomater för check-in, boardingkort och bagagetaggar utplacerade på ett antal hotell i byn.

- Under alpina VM vill vi kunna ge alla våra resenärer ett smidigare resande genom att erbjuda möjligheten att checka in bagaget redan i Åre. Under reseintensiva dagar kommer upplevelsen på flygplatsen att bli bättre för alla besökare, dels genom Check-in Åre och även genom de förbättringar vi gjort när det gäller bagagehantering och automatiska inpasseringsgrindaar. Det är förstås väldigt roligt att vi är första Swedavia-flygplats och även först i Norden med att kunna erbjuda incheckning av bagage utanför flygplatsen, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

- Piloten Check-in Åre ingår i Swedavias innovationskoncept där vi testar och utvecklar våra produkter. Effektivitet och smidiga flöden är viktigast för våra resenärer och det är utgångspunkten i vår affärsutveckling, säger Marie Norman, produktchef Aviation Business på Swedavia.

Inlämningen av bagaget sker i anslutning till Holiday Club. Check-in Åre är öppet 9-17 februari och öppettiderna är kl 13.00-20.00 varje dag. På plats finns också SAS för att kunna bistå sina resenärer med ombokningar och andra förfrågningar.

Läs här om hur Check-in Åre fungerar: swedavia.se/checkinare eller

https://www.youtube.com/watch?v=MxGDSs8kr2s

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll