Gå direkt till innehåll
Det berömda TV-tornet i Berlin. Foto: Getty Image.
Det berömda TV-tornet i Berlin. Foto: Getty Image.

Pressmeddelande -

Ny direktlinje till Åre Östersund från Berlin med easyJet under vintern

easyJet fortsätter att expandera på Åre Östersund Airport. 15 december öppnar easyJet en ny direktlinje med avgång på söndagar från Berlin-Tegel International Airport. Det är easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd som är bakgrunden till etableringen.

Den framgångsrika satsningen på Jämtland Härjedalen fortsätter när det europeiska flygbolaget easyJet etablerar ytterligare en direktlinje till Åre Östersund. Sedan tidigare erbjuder flygbolaget tre internationella flyglinjer till regionen: London, Köpenhamn och Bristol. Jämtland Härjedalen med genuina naturupplevelser och vintersportaktiviteter blir därmed ännu tillgängligare för tyska turister.

– Det är mycket glädjande att easyJet erbjuder flyg från Berlin direkt till hjärtat av Jämtland. Vi hoppas på att välkomna ännu fler tyska besökare och skidturister. Sett till kommersiella gästnätter i vår region var tyska besökare den tredje största utländska besöksgruppen under föregående år. Nu blir det även smidigare för jämtlänningarna att göra weekendresor till den tyska huvudstaden, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Destinationen Berlin ökar även i popularitet och Tyskland är ett av de populäraste länderna för svenskarna att besöka. Åre Östersund blir Swedavias tredje flygplats att erbjuda en smidig direktförbindelse till Berlin, efter Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport.

– Vi är glada över att ytterligare stärka vårt nätverk till och från Sverige med en ny spännande flyglinje mellan Åre Östersund och Berlin-Tegel. Vi tror att den nya direktlinjen kommer att bli ett populärt tillskott till vårt befintliga nätverk genom att erbjuda weekendresor till Berlin för våra svenska kunder, säger William Vet, Country Manager BeNeLux och Skandinavien på easyJet.

– Wow, att vi lyckats med detta är något som vi är oerhört stolta över och som krävt en hel del arbete. Att easyJet fortsätter att satsa här är ett bevis på att våra produkter levererar stor gästglädje vilket är grunden för att besöksnäringen ska kunna fortsätta att vara den välfärdsmaskin som den är i vår region idag, säger Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism som ansvarat för arbetet med etableringen av easyJet från besöksnäringens sida sedan start.

Den nya flygförbindelsen mellan Östersund och Berlin-Tegel startar 15 december och trafikeras med en Airbus A320 på söndagar under vintersäsongen.

easyJets flygplansflotta är bland de yngsta i världen och för att fortsätta minska utsläppen satsar de på ny teknik och nya flygplan. Sedan år 2000 har easyJet minskat sina koldioxidutsläpp per resenär och kilometer med över 32,5 procent. Flygbolagets mål är en minskning med 10 procent från år 2016 fram till år 2022, en total förbättring på 38 procent från år 2000. Den svenska flygbranschen har som mål att det svenska inrikesflyget ska vara helt fossilfritt år 2030 och utrikesflyget år 2045.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se. Kontakta Jämtland Härjedalen Turism på karin.g.grahnlöf@jht.se eller linda.wasell@jht.se. Flygbolaget easyJets pressjour finns på telefon +44 1582 525252 eller http://corporate.easyjet.com/contacts

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll