Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pride-flaggan hissas på Arlanda för att visa att Swedavia tar ställning för inkludering och mångfald. Foto Swedavia.

Swedavia håller fanan högt inom mångfald

Under Pride-månaden juni hissades Pride-flaggan på Stockholm Arlanda Airport för att visa Swedavias ställningstagande för inkludering och mångfald. I år deltar Swedavia i Stockholm Pride-paraden den 5 augusti efter ett par års pandemiuppehåll.

Bland nyheterna som öppnar på Landvetter finns souvenirbutiken Sweshop. Bild: Airport retail group.

Butiksutbudet på Landvetter utökas och förnyas

I sommar förnyas butiksutbudet på Göteborg Landvetter Airport. En ny elektronikbutik och en helt ny souvenirbutik med fokus på nordiskt hantverk och presenter är de stora nyheterna.

Semesterperioden har startat och under sommaren kommer många att resa via Swedavias flygplatser. Foto: Swedavia

Smart start på årets sommarresa – 5 tips att tänka på

Semesterperioden har startat och under sommaren kommer många att resa via Swedavias flygplatser. Årets sommar förväntas vara reseintensiv då resandet fortsätter återhämta sig. Här kommer fem tips för en smart start på årets sommarresa som underlättar för dig som resenär. Trevlig resa!

Stockholm Arlanda Airport. Foto: Orlando Boström

Smart start på årets sommarresa – 7 tips att tänka på för dig som reser via Stockholm Arlanda Airport

Semesterperioden har startat och under sommaren kommer många att resa via Arlanda. Årets sommar förväntas vara reseintensiv då resandet fortsätter att återhämta sig efter pandemin. Arlanda bjuder i år på drygt 150 destinationer över hela världen varav flera helt nya såsom Beirut, Agadir, Amman, Dublin och Porto men även ett flertal andra nyheter i sommar.

Reseaktören TUI utökar sitt charterprogram från Luleå Airport i vinter med en helt ny charterdestination, den populära kanarieön Teneriffa. Foto: TUI

TUI utökar på Luleå Airport med ny charterdestination under vintersäsongen

Reseaktören TUI utökar sitt charterprogram från Luleå Airport i vinter med en helt ny charterdestination, den populära kanarieön Teneriffa. Den nya destinationen är ett uppskattat resmål, och blir ett välkommet komplement till den redan trafikerade sträckan Luleå – Gran Canaria. Första avresedatum till Teneriffa (TFS) blir den 7 november i samarbete med flygbolaget Jettime.

Reseaktören TUI utökar sitt charterprogram från Umeå Airport i vinter med en helt ny charterdestination, den populära kanarieön Teneriffa. Foto: TUI

TUI utökar på Umeå Airport med ny charterdestination under vintersäsongen

Reseaktören TUI utökar sitt charterprogram från Umeå Airport i vinter med en helt ny charterdestination, den populära kanarieön Teneriffa. Den nya destinationen är ett uppskattat resmål, och blir ett välkommet komplement till den redan trafikerade sträckan Umeå – Gran Canaria. Första avresedatum till Teneriffa (TFS) blir den 12 december i samarbete med flygbolaget Jettime.

Detur erbjuder nya charterresor till Larnaca från Umeå till hösten. Foto: Getty Images

Detur satsar på chartertrafiken från Umeå Airport med resor till Larnaca lagom till höstlovet

Den 26 oktober börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Umeå Airport. Med helt nya ägare i Aventura Rejser (Aventura Travel Group), siktar man på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige. Första destination att lanseras är en höstlovscharter till Larnaca på Cypern med avresedatum den 26 oktober i samarbete med Enter Air.

Stockholm Arlanda Airport. Fotograf: Orlando G Boström

Swedavias trafikstatistik för maj 2023

Flygets återhämtning fortsätter under maj och sommarresandet tar nu fart. Under maj hade Swedavias flygplatser för första gången sedan pandemins inledning över 3 miljoner resenärer under en enskild månad. Det är en ökning med 14 procent jämfört med maj i fjol och motsvarar 83 procent av nivåerna före pandemin.

Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023 framröstat av studenter. Bild: Kalle Sanner

Swedavia utses till en topp-10 mest attraktiva arbetsgivare 2023

Swedavia utses till en av topp-10 mest attraktiva arbetsgivare Högskole- och universitetsstudenter har röstat fram Swedavia till ett av de mest attraktiva och spännande företagen att arbeta på i Sverige i en undersökning av Karriärföretagen.

Banljus Göteborg Landvetter Airport, foto Svante Örnberg

Swedavia-projekt på IVA:s 100-lista över svenska innovationer med stor potential

Projektet SVART IRIS, lett av Swedavia och finansierat av Trafikverket, har utsetts till ett av Sveriges främsta innovationsprojekt av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Projektet ska förenkla utvecklingsarbetet mot effektivare flygningar till och från flygplatser, så kallade kurvade flygningar, vilket bidrar till en minskad klimatpåverkan.

Visa mer