Gå direkt till innehåll

Regioner: Västerbotten

Invigningen genomfördes av Swedavia tillsammans med Luleå kommun, Transavia, Quartier Libre, Luleå Business Region och kommunalråd Fredrik Hansson. Foto: Swedavia

Ytterligare en internationell flyglinje har landat på Luleå Airport – succé för premiären av nytt direktflyg till Paris

I fredags den 16 december, var det premiär för ännu en ny internationell direktlinje från Luleå. Frankrikes största researrangör Quartier Libre och flygbolaget Transavia France erbjuder direkttrafik mellan Luleå och Paris i 14 veckor under vintersäsongen. Linjen är en kombination av charter för inkommande turister och reguljär trafik för in- och utresande.

Bandklippning på röda mattan inför första avgången till London av flygstationschef på Luleå Airport och kapten på SAS. Foto: Swedavia

Premiär för SAS direktflyg till London - styrkebesked när tre nya utrikeslinjer öppnar på Luleå Airport

Den internationella tillgängligheten växer till och från regionen och på Luleå Airport startar tre nya utrikeslinjer under december månad. Efter flera års väntan var det idag premiär för SAS nya direktlinje till London. Den 16 december startar franska researrangören Quartier Libre och flygbolaget Transavia förbindelsen till Paris och på juldagen startar Eurowings direktflyg till Düsseldorf.

Foto: Daniel Asplund, Swedavia

Eurowings utökar linjenätet ytterligare på Arlanda –lanserar direktlinjer till Grekland och Köln inför sommaren

Lufthansagruppens lågprisbolag Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och Stockholmsregionen och utökar tillgängligheten med ytterligare tre Europalinjer från Stockholm Arlanda. Linjerna till Köln, Kreta och Rhodos som lanseras i början av sommaren blir ett tillskott till linjenätverket som lanseras i samband med den nya basen.

Visa mer