Gå direkt till innehåll
Stockholm Arlanda Airport. Foto: Kalle Sanner
Stockholm Arlanda Airport. Foto: Kalle Sanner

Pressmeddelande -

5 tips för en smidigare jul- och nyårsresa

Inför och under jul- och nyårshelgen ökar antalet resenärer när fler vill ut och flyga. Kanske ska du resa från någon av Swedavias tio flygplatser? Till exempel Arlanda, Bromma eller Landvetter? Här är 5 smarta tips som gör starten på resan smidigare.

  • För samtliga flygplatser gäller att du bör komma till flygplatsen när din incheckning eller bagageinlämning öppnar. För Arlanda finns en tjänst där du kan söka upp ditt flyg och få en rekommendation om när du bör vara på flygplatsen utifrån just ditt flyg. Tjänsten hittar du på Arlandas webbplats eller i Swedavias app.
  • Om du har med dig julmat som innehåller vätskor, se till att emballera väl. Packa mat och inslagna julklappar i det bagage som ska checkas in.
  • Checka in digitalt hemma eller i automaterna på flygplatsen där du även skriver ut din bagagetagg. Lämna sedan bagaget vid din anvisade disk för Bag Drop.
  • Tar du med dig skidor, barnvagn eller annat specialbagage? Då måste du först gå till din incheckningsdisk för att få en märkning och därefter till Specialbagage.
  • Förbered dig för säkerhetsrollen. Du hittar all information du behöver på respektive flygplats webbsida.

-På Swedavias flygplatser har vi tillsammans med våra partners förberett oss för att ge alla som ska flyga inför och under jul- och nyårshelgerna en bra start på resan. Vi vill passa på att önska våra resenärer en riktigt God jul och ett Gott nytt år!, säger Peder Grunditz, COO International Airports, Swedavia.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Ryanair lanserar två nya linjer från Stockholm Arlanda Airport respektive Göteborg Landvetter Airport inför sommarsäsongen 2024

Ryanair lanserar två nya linjer från Stockholm Arlanda Airport respektive Göteborg Landvetter Airport inför sommarsäsongen 2024

Inför sommaren 2024 utökar Ryanair sitt utbud på två av Swedavias flygplatser. Från och med april kommer man att trafikera Dubrovnik från Stockholm Arlanda Airport och Sarajevo från Göteborg Landvetter Airport. De nya linjerna kommer att trafikeras två gånger i veckan från respektive flygplats och blir ett välkommet komplement till de befintliga linjerna som trafikeras av Ryanair.

Swedavias klimatarbete uppmärksammas på COP28 – Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport i unikt pilotprojekt

Swedavias klimatarbete uppmärksammas på COP28 – Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport i unikt pilotprojekt

Som två av de tio första flygplatserna i världen, och de enda i norra Europa, certifieras nu Göteborg Landvetter Airport och Malmö Airport på den högsta nivån enligt den internationella branschstandarden för flygplatsers klimatomställningsarbete, Airport Carbon Accreditation (ACA). Ambitionshöjningen innebär att hela värdekedjan i flygplatsverksamheterna på sikt ska ha netto-noll-koldioxidutsläpp.