Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Swedavia utser Nils Funke till ny flygplatschef på Malmö Airport

I samband med att Malmö Airports nuvarande flygplatschef Karin Öhrström går vidare till befattningen som direktör för Regional Airports inom Swedavia tillträder Nils Funke som hennes ersättare med början den 1 april 2024.

Nils Funke arbetar idag som driftschef på Malmö Airport. Han har betydande ledarerfarenhet från tidigare uppdrag – bland annat vid Besikta Bilprovning och EON.

– Jag är jätteglad över att kunna hälsa Nils välkommen in i en ny och spännande befattning på Malmö Airport och inom Swedavia. Nils har en bred och relevant erfarenhet och han är väl förtrogen med verksamheten i Malmö. Genom sitt engagemang och uppskattade ledarskap kommer han definitivt att bidra till både Malmö Airports och Swedavias fortsatta utveckling i sin nya roll, säger Susanne Norman,som är tillträdande direktör för Operativ drift inom International Airports.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har cirka 2 400 medarbetare.

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Swedavias flygplats Malmö Airport blir testarena för Heart Aerospaces elflygplan. Foto: Swedavia

Malmö Airport satsar på elflyg - blir testarena för Heart Aerospaces elflygplan

Swedavia har beslutat att upplåta Malmö Airport som testarena för Heart Aerospaces elflygplan ES-30. Den fullskaliga modellen av flygplanet kommer att testas och demonstreras för taxning och laddning på flygplatsen. I testverksamheten deltar förutom Swedavia Heart Aerospace, BRA och SAS samt Northvolt. Projektet delfinansieras med cirka 20 miljoner kronor av innovationsmyndigheten Vinnova.