Gå direkt till innehåll
Pocket Bar & Bistro hittar man en trappa upp i SkyCity med en fantastisk utsikt över start – och landningsbana.
Pocket Bar & Bistro hittar man en trappa upp i SkyCity med en fantastisk utsikt över start – och landningsbana.

Pressmeddelande -

Pocket Bar & Bistro har öppnat i SkyCity på Arlanda

Nu har Pocket Bar & Bistro slagit upp sina portar på Stockholm Arlanda Airport. Pocket Bar & Bistro hittar man en trappa upp i SkyCity med en fantastisk utsikt över start – och landningsbana. Menyn består av traditionella svenska rätter såväl som populära internationella rätter.

Under andra halvan av 2023 öppnar den nya Marknadsplatsen på Stockholm Arlanda Airport men det händer även saker på andra delar av flygplatsen. I SkyCity kommer flera nya restauranger, barer och butiker öppna under året. En restaurang som precis slagit upp sina portar är restaurangen Pocket Bar & Bistro. De finns en trappa upp i SkyCity, mitt emot Arlanda Centralstation.

Arlanda befinner sig mitt i en stor utvecklingsfas. Under sommaren öppnar en ny säkerhetskontroll i Terminal 5 och under året kommer även shopping, mat och dryckesutbudet att expandera då de första av de cirka 50 enheterna på den nya Marknadsplatsen kommer öppna upp. Matupplevelsen på flygplatsen har stor påverkan på den totala resenärsupplevelsen och därför kommer fler ytor för restauranger och barer tillföras och anpassas till dagens och framtidens resenärer med fokus på ett brett utbud som ska passa allas plånböcker, mer hälsosam mat samt mat med tydlig lokal förankring.

- Utbudet ska tillgodose alla de olika typer av behov som resenärerna kan tänkas ha oavsett tid på dygnet. Just för den här ytan i SkyCity så har vi efterfrågat en svensk bistro som både är dag och kvällsorienterad med bra luncherbjudanden till en attraktiv prisbild. Restaurangen ska tilltala en bred målgrupp och vara kvalitativ i sitt erbjudande vilket Pocket Bar & Bistro uppfyller, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Stockholm Arlanda Airport.

  På Pocket Bar & Bistro kommer det att serveras mat under hela dagen. Menyn består av svenska klassiska rätter men också kända populära rätter med internationell karaktär. Här finns även en bardel med mysig atmosfär för exempelvis resenären eller hotellgästen som befinner sig i SkyCity.

  - Vi har länge sett fram emot att få öppna Pocket Bar & Bistro, som blir vår andra restaurang här på Arlanda. Under det närmsta året öppnar vi ytterligare tre restauranger på flygplatsen – allt för att ge fler goda alternativ till den som är på resande fot. En schysstare måltidsupplevelse för både resenärer och medarbetare på Arlanda helt enkelt, säger Michael Bühring, VD på Nordrest som ligger bakom konceptet.


   Relaterade länkar

   Ämnen

   Kategorier


   Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Sedan 2020 är Swedavias egen flygplatsverksamhet fossilfri vid samtliga tio flygplatser. Koncernen omsatte under 2022 cirka 4,8 miljarder kronor och har närmare 2 400 medarbetare.

   Kontakter

   Ellen Laurin

   Ellen Laurin

   Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
   Peter Wärring

   Peter Wärring

   Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
   Swedavias presstjänst

   Swedavias presstjänst

   Presskontakt 010-109 01 00

   Relaterat innehåll