Gå direkt till innehåll
Döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen fanns på plats på Arlanda. Dottern Monica Svensson var uppkopplad via mobilen. Foto: Victoria Ström
Döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen fanns på plats på Arlanda. Dottern Monica Svensson var uppkopplad via mobilen. Foto: Victoria Ström

Pressmeddelande -

Folkkära Lill-Babs hyllas för sitt liv som artist i Welcome to my hometown på Arlanda

Idag presenterades en ny deltagare i porträttgalleriet ”Welcome to my hometown” där kända svenskar hälsar välkommen till Stockholm Arlanda Airport och vår huvudstad. Det är artisten Barbro Lill-Babs Svensson, som under 60 år varit en av Sveriges mest populära och folkkära artister. På plats vid avtäckningen på Arlanda fanns döttrarna Kristin Kaspersen och Malin Berghagen tillsammans med andra familjemedlemmar. Även dottern Monica Svensson fanns med men var uppkopplad via mobilen.  

Welcome to my hometown på Stockholm Arlanda Airport består av 93 porträtt som representerar Stockholms styrkor inom en mängd olika områden som design, arkitektur, konst, mode, skönhet, kultur, nöje, musik, idrott, affärsliv och entreprenörskap. Galleriet är det första som möter alla svenska och utländska besökare till staden och här finns nu även Barbro Lill-Babs Svenssons porträtt. Från det stora genombrottet med ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran” 1959 till den sista rollen som populära karaktären Gugge i TV-serien Bonusfamiljen har hon en given plats i många svenskars hjärtan.

- Welcome to my hometown är det första som möter alla svenska och utländska besökare och ett sätt att ge en personlig bild av Stockholm och vad staden står för. Sångerskan och artisten Barbro Lill-Babs Svensson är en ikon inom den svenska underhållningsbranschen och en mycket värdig deltagare i galleriet, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

- Efter vår mammas bortgång förstod vi hur starkt hon påverkat vårt land. Listan på människor som kommit fram till oss på alla möjliga platser som mataffärer, flygplatser eller tunnelbanan och berättat om kärleksfulla minnen de delat med vår mamma kan göras lång. Vi tror att det inte bara värmer vårt hjärta att nu få mötas av mammas sprakande karisma på Arlanda Terminal 5 utan även den publik som älskade henne så mycket. Tack!, säger Kristin Kaspersen.

Porträttfotograf är Uffe Ringblom, Ringblom Media Photography Sweden.

Welcome to my hometown invigdes 2006 och deltagarna är antingen födda, bor i eller varit verksamma i Stockholm. Galleriet består av 93 porträtt och finns i bagagehallarna på Terminal 5 och Terminal 2 på Arlanda. Barbro Lill-Babs Svenssons porträtt finns i Terminal 5.

Här presenteras samtliga deltagare i Welcome to my hometown:
https://www.swedavia.se/arlanda/welcome-hometown/#gref

För mer information, vänligen kontakta:

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll