Gå direkt till innehåll
Staden Niš i Serbien. Foto: Shutterstock.
Staden Niš i Serbien. Foto: Shutterstock.

Pressmeddelande -

Flyg direkt från Göteborg till Niš med Air Serbia

Flygbolaget Air Serbia börjar åter trafikera Göteborg Landvetter Airport efter sju års uppehåll. Från 17 juli kommer västsvenska resenärer att kunna flyga till den serbiska staden Niš. Direktlinjen kommer att trafikeras med två avgångar per vecka. 

Nu återvänder Air Serbia till Göteborg Landvetter. Den nya destinationen är Niš, landets tredje största stad, som ligger i östra Serbien vid floden Nišava. Staden är belägen mitt i Balkan med korsande europavägar som förbinder staden med Asien och Västeuropa.

– Det är glädjande att Air Serbia nu återvänder till Göteborg Landvetter. Vi ser hur trafiken till Östeuropa stadigt växer och vi kan erbjuda ett bredare utbud av nya spännande weekenddestinationer. Flyglinjen underlättar även för resenärer med serbiskt påbrå som nu på ett smidigt sätt kan hälsa på vänner och familj, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Direktlinjen som startar 17 juli flygs året runt med flygplansmodellen Airbus A319. Air Serbia började sin verksamhet år 2013 och är efterföljaren av företagen Aeroput (1927), JAT Yugoslav Airlines (1947) och Jat Airways (2003) med bas i Belgrad.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll