Gå direkt till innehåll
Staden Niš i Serbien. Foto: Shutterstock.
Staden Niš i Serbien. Foto: Shutterstock.

Pressmeddelande -

Flyg direkt från Göteborg till Niš med Air Serbia

Flygbolaget Air Serbia börjar åter trafikera Göteborg Landvetter Airport efter sju års uppehåll. Från 17 juli kommer västsvenska resenärer att kunna flyga till den serbiska staden Niš. Direktlinjen kommer att trafikeras med två avgångar per vecka. 

Nu återvänder Air Serbia till Göteborg Landvetter. Den nya destinationen är Niš, landets tredje största stad, som ligger i östra Serbien vid floden Nišava. Staden är belägen mitt i Balkan med korsande europavägar som förbinder staden med Asien och Västeuropa.

– Det är glädjande att Air Serbia nu återvänder till Göteborg Landvetter. Vi ser hur trafiken till Östeuropa stadigt växer och vi kan erbjuda ett bredare utbud av nya spännande weekenddestinationer. Flyglinjen underlättar även för resenärer med serbiskt påbrå som nu på ett smidigt sätt kan hälsa på vänner och familj, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Direktlinjen som startar 17 juli flygs året runt med flygplansmodellen Airbus A319. Air Serbia började sin verksamhet år 2013 och är efterföljaren av företagen Aeroput (1927), JAT Yugoslav Airlines (1947) och Jat Airways (2003) med bas i Belgrad.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Charlotte Ljunggren vid Coops leveransbil för upphämtning av matkassar på Göteborg Landvetter. Foto: Tommy Holl

Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. Idag startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.

Stockholm Arlanda Airport. Foto: Brendan Austin

Swedavia fortsätter främja flygbranschens klimatomställning – bioflygbränsle tankas på flera flygplatser

Från och med den 5 juni och under några dagar kommer bioflygbränsle att tankas på flera av Swedavias flygplatser, däribland Stockholm Arlanda Airport. Flygplatserna är därmed några få i världen att tanka bränslet, som kraftigt minskar utsläppen av fossil koldioxid. Satsningen är den del av Swedavias strategi för att verka för flygbranschens klimatomställning och ett fossilfritt flyg 2045.