Gå direkt till innehåll
Bild: Laudamotions Airbus A320. Bild: Laudamotion
Bild: Laudamotions Airbus A320. Bild: Laudamotion

Pressmeddelande -

Ny direktlinje med Laudamotion till Wien från Göteborg

Idag är det ett år sedan Laudamotion bildades och det firar flygbolaget med att lansera en direktlinje mellan Wien och Göteborg Landvetter Airport. Det österrikiska flygbolaget ingår i Ryanair Group och är döpt efter grundaren och F1-föraren Niki Lauda. Laudamotion har tidigare lanserat sin första linje från Göteborg och den går till Stuttgart med start i april. Wien är flygbolagets andra destination från Göteborg och flyglinjen börjar trafikeras 27 oktober med två avgångar i veckan.

Varje år flyger cirka 25 000 resenärer från Göteborg till Wien och av dem reser en tredjedel direkt. De senaste tre åren har antalet resenärer mellan städerna fördubblats och det är en jämn fördelning mellan svenska och österrikiska resenärer. I dag flyger Austrian Airlines mellan Wien och Göteborg sommartid. Laudamotion möter nu efterfrågan som finns på ytterligare direkttrafik mellan städerna genom att etablera en direktlinje under vinterhalvåret.

- Det är mycket glädjande att vi får ytterligare en direktlinje till Wien. Det är en av de mest eftertraktade destinationerna för resenärer i vår region. Vi ser en stor efterfrågan från både privatresenärer och regionens näringsliv som har flera gemensamma nämnare med Österrike. Både Wien och Göteborg är också populära weekend-destinationer så vi hoppas på många nya besökare i båda städerna, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

- Vi har ett bra erbjudande till prismedvetna resenärer. Den nya direktlinjen mellan Wien och Göteborg är en av våra nya City Shuttle-linjer som jag är övertygad om kommer att öka antalet resenärer till båda destinationerna, säger Andreas Gruber, Managing Director på Laudamotion.

Vid Alpernas östra kant ligger Österrikes huvudstad Wien, som får många att tänka på svepande valser, operabaler och vackra byggnadsverk. Historia och tradition i all ära men Wien har även en annan sida: den unga, trendiga och kreativa. Här finns mängder av butiker och små gallerier där designers och konstnärer ställer ut modern konst. Läs mer om här.

Laudamotion startar direktlinjen mellan Göteborg och Wienden 27 oktober 2019 med avgångar på torsdagar och söndagar. Flygplanstypen är en Airbus A320 med 180 säten.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf presschef - Acting Head of Media Relations Press & media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press & media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll