Gå direkt till innehåll
RC Bon Bon Glacerie är det perfekta stället för den som älskar glass, godis och bakverk. Foto: Swedavia
RC Bon Bon Glacerie är det perfekta stället för den som älskar glass, godis och bakverk. Foto: Swedavia

Nyhet -

Sex nya restauranger öppnade på Swedavias flygplatser under december

Det kommersiella utbudet på Swedavias flygplatser fortsätter att växa. Under december öppnade hela sex nya enheter. Bland annat fick Stockholm Arlanda Airport sin första godisbutik i form av RC Bon Bon Glacerie.

Under december öppnade fyra nya restauranger och barer i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. 60° Bar & Brewery, som sedan tidigare finns på flygplatsen, öppnade ytterligare en enhet. På 60° Bar & Brewery erbjuds smakfull mat som kan ätas med en hand och de har ett stort utbud av lokalt och hantverksbryggt öl. Under december fick Arlanda även sin första godisbutik när RC Bon Bon slog upp sina portar på Marknadsplatsen i Terminal 5. Förutom ett stort utbud av lösviktsgodis så är Bon Bon det perfekta stället för den som älskar glass och bakverk.

- I och med decembers öppningar är nu ca 70 % av Stockholm Arlandas nya utbud öppnat. Det är främst Marknadsplatsens andra och tredje etapp som återstår innan allt ska stå helt klart i början av 2025. Tillskotten i december är bra exempel på den mix som eftersträvas med WHSmith, som tillhör segmentet essential shopping, 60° Bar & Brewery och Craft n’ Draft ger möjlighet till att sätta sig ner och äta i en lugnare miljö och RC Bon Bon som frestar både vuxna och barns smaklökar med sitt lekfulla sortiment, säger Marie Ullmark, Affärsområdeschef för RFB & Pricing på Swedavia.

Även Göteborg Landvetter Airports kommersiella utbud utökades under december då Joe & The Juice och C/C Cornelius Coffee öppnade på flygplatsen.

- Göteborg Landvetters förnyelse pågår kommer stå färdigt under 2024. De restauranger och butiker som hittills har öppnat får positiv återkoppling från våra resenärer och vi är glada att välkomna Joe & The Juice och C/C Cornelius Coffee till flygplatsen, säger Marie Ullmark.

  Här är alla öppningar under december:

  Arlanda, Terminal 5

  WHSmith - Gate D12
  WHSmith är butiken för resenären på språng. Köp med en frukost, en sandwich, nybryggt kaffe, den unika Glenn-varmkorven eller varför inte en sallad till lunch som kan ätas i väntan på avgång eller ombord på planet. Här finns även ett noga utvalt sortiment av researtiklar, tidningar, böcker och souvenirer.

  60° Bar & Brewery - Gate E1
  60° Bar & Brewery erbjuder lugnet och tryggheten man hittar på sin lokala pub. Konceptet fungerar som ett “skyltfönster” för lokala och internationella bryggerier och hantverksprodukter. Under dygnet erbjuds både ett avslappnat kafé med ett förstklassigt frukostutbud och varma drycker samt en cool, urban gastrobar där öl och utsökt pubmat står i centrum.

  RC Bon Bon Glacerie - Marknadsplatsen
  RC Bon Bon Glacerie är det perfekta stället för den som älskar glass, godis och bakverk. Inspirationen kommer från den europeiska glasskulturen, främst från Frankrike men självklart även från glassens mecka Italien. RC har tillverkat egen glass i snart 20 år och på Arlanda sedan år 2012. Glassen utvecklas ständigt, men grundtanken är alltid densamma – att skapa glass av hög kvalitet med ekologiska råvaror.

  Craft n’ Draft - Gate F29
  Craft n' Draft är en modern gastropub med fokus på att kombinera kvalitetsöl med vällagad mat.

  God mat och bra öl för människor samman och Craft n' Drafts filosofi är att erbjuda mat och öl som kan avnjutas av alla. Menyn har inspirationer från hela världen och det stora urvalet av öl kommer från lokala, nationella och internationella bryggerier.

  Landvetter

  Joe & The Juice
  På Joe & The Juice serveras allt från energishots till rena juicemåltider, fyllda med superfood-ingredienser. Menyn har designats för varje behov på dygnet. Till frukost kan man välja något uppiggande, till lunch en mättande re-build med avokado och protein. Beställ en ingefärsshot för den där extra energikicken. Inte sugen på juice? Här serveras även organiskt kaffe, goda mackor och fräscha bowls.

  C/C Cornelius Coffee
  Här erbjuds en mängd spännande måltider i en härlig mix av modernitet och svensk matkultur. Välj mellan ett brett utbud av både varma och kalla rätter. På C/C Cornelius Coffee kan man självklart även njuta av en äkta svensk fika. Här serveras utsökt baristakaffe tillsammans med läckra bakverk.

  För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00eller press@swedavia.se.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Kontakter

  Ellen Laurin

  Ellen Laurin

  Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
  Peter Wärring

  Peter Wärring

  Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
  Swedavias presstjänst

  Swedavias presstjänst

  Presskontakt 010-109 01 00

  Relaterat innehåll