Gå direkt till innehåll
En konstruktion i limträ formar stommen i den nya verandan i den nya Marknadsplatsen på Terminal 5. Foto: Swedavia
En konstruktion i limträ formar stommen i den nya verandan i den nya Marknadsplatsen på Terminal 5. Foto: Swedavia

Nyhet -

Arlandas nya veranda tar form

Förberedelserna för den nya Marknadsplatsen på Stockholm Arlanda Airport är i full gång. En imponerande konstruktion i limträ bildar stommen i en utbyggnad med nordisk prägel som kommer att blir ett av flygplatsens nya kännetecken och hysa många av de 20-tal nya matkoncepten i den nya Marknadsplatsen.

- Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet. Förutom att de ljusa träbalkarna är vackra så har naturmaterial som limträ betydligt lägre negativ klimatpåverkan, säger Jonas Missaoui, som är projektledare för verandan på Swedavia.

Den nya Marknadsplatsen som nu växer fram på Arlanda kommer att vara totalt 12 000 kvadratmeter med shopping, mat och service för att göra flygplatsen ännu mer attraktiv och möta resenärers varierade behov och önskemål. Förnyelserna som pågår omfattar också en helt ny och rejält moderniserad säkerhetskontroll i Terminal 5. 

Under 2023 börjar nyheterna på Arlanda och Terminal 5 att öppna stegvis. Utbyggnaden verandan beräknas öppna mot slutet av året.
- Besökarna till denna del av Terminal 5 kommer verkligen att befinna sig i händelsernas centrum - intill Marknadsplatsens puls och med första parkett mot flygplatsens hjärta och flygens start- och landningsbanor, avslutar Jonas Missaoui.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll

Foto: Daniel Asplund, Swedavia

Ryanair expanderar vidare på Stockholm Arlanda – lanserar 13 nya vinterlinjer

Ryanair tillkännager sitt största svenska vinterutbud någonsin och fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden. Det irländska lågprisbolaget lanserar inför vintersäsongen tretton nya direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport. Sex av dem är helt nya linjer, varav hälften till helt nya destinationer inom Europa. Totalt har flygbolaget lanserat 44 nya direktlinjer från den nya basen

Foto: SSP. Jureskogs är en av de nya restauranger som öppnar på Stockholm Arlanda Airport nästa år.

Storsatsning på mat- och dryck på Arlanda och Landvetter - 20-tal helt nya restauranger, barer och caféer öppnar med start 2023

Swedavia fortsätter att utveckla serviceutbudet på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport. Den nya marknadsplatsen öppnar med start 2023 på Arlanda och är av de största satsningarna någonsin på mat- och dryck på flygplatsen. I och med satsningen kommer Swedavias samarbetspartner SSP lansera ett 20-tal helt nya och välkända koncept för mat- och dryck.

Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport med ett nytt flygplan inför sommaren och totalt åtta nya flyglinjer 2022–2023. Foto: Piotr Mitelski.

Ryanair fortsätter sin storsatsning på Arlanda och lanserar ytterligare två flyglinjer

Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och Stockholm Arlanda Airport och adderar ett nytt flygplan för att trafikera den expanderande trafiken. Sex nya flyglinjer har startats sedan den 30 oktober 2022 och nu presenterar Ryanair ytterligare två nya destinationer inför sommaren. De nya flyglinjerna till Dublin och Porto startar den 26 mars respektive den 4 juni.