Gå direkt till innehåll
En konstruktion i limträ formar stommen i den nya verandan i den nya Marknadsplatsen på Terminal 5. Foto: Swedavia
En konstruktion i limträ formar stommen i den nya verandan i den nya Marknadsplatsen på Terminal 5. Foto: Swedavia

Nyhet -

Arlandas nya veranda tar form

Förberedelserna för den nya Marknadsplatsen på Stockholm Arlanda Airport är i full gång. En imponerande konstruktion i limträ bildar stommen i en utbyggnad med nordisk prägel som kommer att blir ett av flygplatsens nya kännetecken och hysa många av de 20-tal nya matkoncepten i den nya Marknadsplatsen.

- Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet. Förutom att de ljusa träbalkarna är vackra så har naturmaterial som limträ betydligt lägre negativ klimatpåverkan, säger Jonas Missaoui, som är projektledare för verandan på Swedavia.

Den nya Marknadsplatsen som nu växer fram på Arlanda kommer att vara totalt 12 000 kvadratmeter med shopping, mat och service för att göra flygplatsen ännu mer attraktiv och möta resenärers varierade behov och önskemål. Förnyelserna som pågår omfattar också en helt ny och rejält moderniserad säkerhetskontroll i Terminal 5. 

Under 2023 börjar nyheterna på Arlanda och Terminal 5 att öppna stegvis. Utbyggnaden verandan beräknas öppna mot slutet av året.
- Besökarna till denna del av Terminal 5 kommer verkligen att befinna sig i händelsernas centrum - intill Marknadsplatsens puls och med första parkett mot flygplatsens hjärta och flygens start- och landningsbanor, avslutar Jonas Missaoui.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll