Gå direkt till innehåll
Flankerade av Röda Korsets volontärer i Märsta, Jan-Olov Ström och Thomas Hansson, tar Magnus Lundén, ansvarig för lokal insamling på Svenska Röda Korset emot checken av Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia. Foto: Swedavia
Flankerade av Röda Korsets volontärer i Märsta, Jan-Olov Ström och Thomas Hansson, tar Magnus Lundén, ansvarig för lokal insamling på Svenska Röda Korset emot checken av Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia. Foto: Swedavia

Pressmeddelande -

Swedavias resenärer och medarbetare skänker miljonbelopp till Svenska Röda Korset

Swedavias resenärer och medarbetare runt om i Sverige har samlat in närmare 1,4 miljoner kronor till Svenska Röda Korsets biståndsarbete. Vid en överlämningsceremoni på fredagen på Stockholm Arlanda Airport lämnade Swedavias vd och koncernchef, Jonas Abrahamsson, över insamlingschecken till Svenska Röda Korset.

– För oss känns det givetvis både bra och viktigt att Swedavia tillsammans med resenärer och medarbetare har kunnat fortsätta bidra till Svenska Röda Korsets viktiga hjälparbete. Inte minst i rådande tider av osäkerhet och konflikter i vår omvärld. Jag vill rikta ett varmt tack till alla för de gångna årens insamling, men också till allas bidrag till det fortsatta insamlingsarbetet vid våra flygplatser, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Under 2020 och 2021 har resenärer och medarbetare samlat in nära 1,4 miljoner, huvudsakligen genom pengagåvor. På ett flertal av Swedavias flygplatser är det möjligt för både resenärer och medarbetare att lämna in pengar, i både svensk och utländsk valuta, i särskilda insamlingsbössor. Insamlingen skänks oavkortat till Svenska Röda Korsets hjälparbete.

– Vi vill rikta ett stort tack till Swedavias medarbetare och alla resenärer för det här viktiga bidraget. Genom detta stöd kommer Röda Korset fortsätta mobilisera för att på bästa sätt svara upp mot de stora humanitära behov vi ser runt om i världen, bland annat kopplat till krisen i Ukraina, men också andra sedan tidigare pågående kriser. Vi kommer även stärka den svenska beredskapen genom engagerade volontärer och lokalföreningar, säger Martin Ärnlöv, generalsekreterare på Svenska Röda Korset.

Swedavia och Svenska Röda Korset har ett mångårigt samarbete. I samarbetet ingår förutom att samla in bidrag i olika valutor från medarbetare och resenärer, exempelvis att Swedavia skänker hittegods till Svenska Röda Korsets butiker där överskottet från försäljningen går till organisationens lokala, nationella och internationella humanitära biståndsverksamhet. Svenska Röda Korset kan även vid behov bistå flygplatserna med utbildade krisstödjare.

För mer information
, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Vid frågor gällande Svenska Röda Korset, kontakta Svenska Röda Korsets pressjour på 08 452 48 20 eller press@redcross.se.

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll