Gå direkt till innehåll
Foto av framsidan vid entrén avgångar på Göteborg Landvetter Airport. Foto: Kalle Sanner.
Foto av framsidan vid entrén avgångar på Göteborg Landvetter Airport. Foto: Kalle Sanner.

Pressmeddelande -

Swedavia tecknar avtal med Securitas om säkerhetstjänster på Göteborg Landvetter Airport

Swedavia har tecknat avtal med Securitas om att bolaget den 1 maj nästa år blir ny leverantör av säkerhetstjänster på Göteborg Landvetter Airport - Sveriges andra största flygplats med cirka 7 miljoner passagerare årligen.

Göteborg Landvetter Airport är idag den enda av Swedavias större flygplatser där säkerhetsverksamheten operativt bedrivs i Swedavias egen regi. Verksamheten övergår nu till en extern partner även på Landvetter. Efter en offentlig upphandling går uppdraget till Securitas.

- Säkerheten är ett viktigt fokusområde på alla våra flygplatser. Vi jobbar hela tiden målmedvetet för att garantera våra resenärer trygghet och service. Vi är glada över att Securitas med sin erfarenhet nu blir vår nya samarbetspartner på Göteborg Landvetter Airport, säger Mats Paulsson, säkerhetsdirektör på Swedavia.

Avtalet innebär att Securitas får det operativa ansvaret för driften av säkerhetskontroll, flygplatsskydd samt bevakningen på Göteborg Landvetter Airport. Avtalet gäller i tre år, med möjlighet till en förlängning i sammanlagt fyra år.

- Att leda och styra kostnadseffektivt med stort fokus på säkerhet och resenärer är flygplatsens uppdrag. Det gör vi nu tillsammans med Securitas och vi fortsätter att utveckla Landvetter som en stark regional flygplats för såväl näringsliv som privatresenärer, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Förutom Göteborg Landvetter Airport är Securitas säkerhetstjänstleverantör på Bromma Stockholm Airport samt Malmö Airport. Dessutom sköter Securitas bevakningen på Stockholm Arlanda Airport.

Avtalet innebär också att närmare 300 av Swedavias medarbetare på Göteborg Landvetter Airport berörs när verksamheten går över i Securitas regi.

Swedavia har det övergripande ansvaret för säkerheten och ledningen av säkerhetsarbetet på samtliga Swedavias flygplatser, oavsett om säkerhetsverksamheten operativt bedrivs i Swedavias regi eller av en extern samarbetspartner.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll