Gå direkt till innehåll
Foto: Orlando Boström
Foto: Orlando Boström

Pressmeddelande -

Swedavia mångfaldsledare 2022

The Financial Times presenterar de 850 europeiska företag med bäst fördelning av kön, ålder, etnicitet, funktionsnedsättning och sexuell läggning i deras arbetsstyrkor. I kategorin transport och logistik finns Swedavia bland topp fem.

Swedavia präglas som arbetsplats av mångfald, inkludering och respekt för individen på alla plan. Sedan många år arbetas det aktivt och målriktat för likabehandling och en inkluderande kultur. Detta uppmärksammas nu internationellt när The Financial Times tillsammans med det tyska marknadsundersökningsföretaget Statista, för tredje året, genomfört en gallup där företag med framträdande mångfald identifierades. 

Granskningen pågick mellan april och augusti 2021 genom en oberoende undersökning i 16 europeiska länder där även åsikter från personal- och rekryteringsexperter beaktades. Av de 15 000 bedömda företagen kom de 850 med högst poäng in på den slutliga listan. Swedavia finns på en hedrande femteplats i gruppen transport och logistik.

- Att rankas femma är ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt med en lika viktig som självklar fråga som mångfald. För Swedavia som arbetsplats är det fundamentalt att alla ska ha rätt att vara sig själva och bli behandlade med respekt. Det förs ett konstant arbete för en inkluderande och engagerande kultur där alla medarbetares specifika förmågor och talanger tas tillvara. Att det nu uppmärksammas är en sporre att fortsätta, säger Marie Wiksborg, Direktör Affärsstöd och säkerhet på Swedavia.

Läs hela artikeln i The Financial Times här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2020 cirka 2,5 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

Kontakter

Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll