Gå direkt till innehåll
Så ska den bästa räkmackan som finns att köpa på Arlanda och Landvetter utses

Pressmeddelande -

Så ska den bästa räkmackan som finns att köpa på Arlanda och Landvetter utses

Det blir östkusten mot västkusten när Johan ”Matgeek” Hedberg och Catarina König ska utse den bästa räkmackan på Stockholm Arlanda Airport inför Räkmackans dag.

Smak, utseende och prisvärde. Det är de tre kriterierna som Johan ”Matgeek” Hedberg och Catarina König kommer att bedöma då de tillsammans ska utse den bästa räkmackan som finns att köpa på Arlanda och Landvetter. Vid ett event på Arlanda den 12 oktober ska de provsmaka och utse en vinnare inför Räkmackans dag den 14 oktober.

Räkmackans dag instiftades av Stockholm Arlanda Airport år 2010 eftersom Arlanda tillsammans med Landvetter säljer cirka 5000 räkmackor i veckan, det blir 260 000 på ett år. Räkmackan är den mest sålda produkten på flygplatserna och det finns totalt 10 ställen på Arlanda, och tre på Landvetter där man kan köpa en räkmacka. Inför eventet på Arlanda kommer räkmackor från Landvetter att flygas upp och delta i tävlingen.

En klassisk räkmacka består vanligen av bröd, smör, räkor, majonnäs, ägg, grönsaker, citron och dill. Räkorna ska vara handskalade och majonnäsen ska helst vara hemlagad.

Johan ”Matgeek” Hedberg, är matentusiasten som driver en av Sveriges största matbloggar på You Tube. Catarina König tog hem den ärofyllda titeln "Sveriges mästerkock" 2016 och därefter vinsten i "Decenniets mästerkock" 2020.

Provsmakningen kommer att livesändas på You Tube och Facebook klockan 12.00 den 12 oktober.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsatte under 2021 cirka 2,7 miljarder kronor och har närmare 2 300 medarbetare.

Kontakter

Robert Pletzin

Robert Pletzin

Presskontakt Presschef 010-109 01 00
Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig 010-109 01 00

Relaterat innehåll