Gå direkt till innehåll
Från vänster: Leila Hassan, Qatar Airways,  Christian Deresjö, Qatar Airways, Charlotte Ljunggren, Swedavia, Simon Newton Smith, Qatar Airways, Nefja Batti, Qatar Airways och Johanna Nord, Swedavia. Foto: Sören Andersson
Från vänster: Leila Hassan, Qatar Airways, Christian Deresjö, Qatar Airways, Charlotte Ljunggren, Swedavia, Simon Newton Smith, Qatar Airways, Nefja Batti, Qatar Airways och Johanna Nord, Swedavia. Foto: Sören Andersson

Pressmeddelande -

Qatar Airways premiärlandar på Göteborg Landvetter Airport

Det femstjärniga flygbolaget Qatar Airways, som 2017 utsågs till världens bästa flygbolag, har idag landat på Göteborg Landvetter Airport för första gången. Flygplanet är en 787 Dreamliner som välkomnades till flygplatsen med en vattensalut. Vid invigningen fick Qatar Airways även motta utmärkelsen Göteborgs Stads nyckel 2018 för Årets mest intressanta internationella etablering. Den nya direktlinjen mellan Qatars huvudstad Doha och Göteborg Landvetter Airport kommer att flygas fem gånger i veckan. Med Doha som flygplatsnav kommer västsvenska privatpersoner och affärsresenärer smidigt att kunna resa vidare till Qatar Airways 160 destinationer över hela världen. Den nya direktlinjen innebär också stor fraktpotential för de västsvenska exportföretagen.

Varje år flyger cirka 230 000 personer från Göteborg till olika destinationer i Asien. Från december kommer västsvenskarna att smidigt kunna flyga direkt till Doha och vidare till flygbolagets 160 destinationer. För de många globala företagen i Västsverige erbjuder den nya direktlinjen en snabbare total resväg till affärspartners i Mellanöstern, Asien och Afrika. För de västsvenska exporterande företagen innebär det stor potential att kunna flyga ökat antal fraktgods mellan Göteborg och Asien.

- Det är en milstolpe för flygplatsen att Qatar Airways nu satsar på Landvetter som första regionala flygplats i Norden. Doha kommer nu att nås direkt på sju timmar för en långhelg med upplevelser eller som stop over på väg ut i världen. Qatar Airways nya direktlinje är ett resultat av vårt nära och framgångsrika samarbete i regionen och visar på den stora potentialen för den västsvenska marknaden, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Vid invigningen fick Qatar Airways även motta utmärkelsen Göteborgs Stads nyckel 2018 för Årets mest intressanta internationella etablering. Göteborgs Stads nyckel delas årligen ut av Business Region Göteborg och på plats på Landvetter var etableringschef Henrik Einarsson som överräckte den symboliska guldnyckeln till Christian Deresjö, Nordenchef på Qatar Airways.

- Vi är oerhört glada och stolta över lanseringen av den nya direktlinjen Doha - Göteborg, som är en viktig del i vårt europeiska nätverk. Med den nya nordiska destinationen får både affärs- och fritidsresenärer möjligheten att ta del av vårt omfattande globala nätverk med över 160 destinationer över hela världen. Vi ser fram emot att fler resenärer upptäcker charmiga Göteborg och Sverige, säger Christian Deresjö, Nordenchef på Qatar Airways.

Flyglinjen blir ett tillskott för regionen och ger en bättre tillgänglighet till destinationen Göteborg. Det skapar goda förutsättningar att konkurrera om möten, evenemang och öppnar nya möjligheter för besökare från nya marknader.

Trafikstart är idag 12 december med fem avgångar i veckan från Göteborg Landvetter till Doha. Flygplanstypen är en Boeing 787 Dreamliner med 254 säten.

För rörligt material:

https://www.mynewsdesk.com/se/swedavia/videos/qatar-airways-premiaerlandar-paa-goeteborg-landvetter-airport-fotograf-lars-persson-41203

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll