Gå direkt till innehåll
Hustak i Lyons stadskärna i soluppgång. Foto: Getty Images.
Hustak i Lyons stadskärna i soluppgång. Foto: Getty Images.

Pressmeddelande -

Ny direktlinje mellan Göteborg och franska Lyon

Från 4 mars 2019 kommer västsvenska resenärer att kunna flyga direkt mellan Göteborg Landvetter Airport och Lyon i sydöstra Frankrike. Flygbolaget BRA erbjuder avgångar på måndagar och torsdagar i båda riktningar med en flygtid på 2 timmar och 30 minuter. BRA erbjuder även möjlighet att välja biobränsle som tillägg vid bokning av resan.

Från början av mars kommer BRA som enda flygbolag erbjuda en direktlinje mellan Göteborg och Lyon. Rhône-Alpes-regionen är den största industriregionen i Frankrike och där finns en betydande svensk närvaro. Utbytet mellan de båda regionerna är av betydelse för framförallt bilindustrin i Västsverige, vilket nu underlättas av den nya flyglinjen.

– Lyon är en stark storstadsregion i Frankrike och har många likheter med Göteborg, storleksmässigt och med stort inslag av fordonsindustri. Flyglinjen är viktig för näringslivet i Göteborgsregionen och underlättar för våra affärsresenärer. För privatresenärer blir det även smidigare att ta sig till en kulturellt och gastronomiskt intressant stad i närheten av Alperna, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Förutom en storstadsupplevelse erbjuder Lyon närhet till några av Alpernas mycket populära skidorter som Les Deux Alps, Val Morel och La Grave. Dessutom ligger Frankrikes gastronomiska huvudstad Lyon i Rhonedalen, intill vindistrikten Beaujolais och Bourgogne.

– Med cykel eller hyrbil tar man sig lätt runt bland vindistrikt och vingårdar runt Lyon eller till vandring och skidåkning i de franska Alporterna. Lyon ligger precis där floderna Rhône och Saône rinner samman och staden är ett välkänt gastronomiskt ”Mecca” för de som uppskattar det franska köket, säger Jim Hofverberg, Kommunikationschef på BRA.

Flygbolaget BRA har sedan tidigare 29 flyglinjer varav 26 inrikeslinjer, där 15 av dessa går till och från Bromma Stockholm Airport. Den nya direktlinjen flygs med bolagets egna jetflyg, Avro RJ, med plats för 100 passagerare.

BRA erbjuder resenärer att som tillval köpa flygresan delvis med biobränsle för att kunna försäkra sig om att den egna flygningen görs på så grönt sätt som möjligt. https://www.flygbra.se/bra-hallbarhet/kop-biobransle/

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Kontakta pressjouren på BRA på telefon 010-722 16 62 eller Jim Hofverberg, Kommunikationschef för BRA, 073-98 88 479, jim.hofverberg@flygbra.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter drygt 5,7 miljarder kronor och har 3 100 medarbetare.

Kontakter

Ellen Laurin

Ellen Laurin

Presskontakt Tf. Presschef - Acting Head of Media Relations Press och Media 010-109 01 00
Peter Wärring

Peter Wärring

Presskontakt Pressansvarig Press och Media 010-109 01 00
Swedavias presstjänst

Swedavias presstjänst

Presskontakt 010-109 01 00

Relaterat innehåll